No kāda vecuma bērni var sākt lietot uzturā hematogenu?

No kāda vecuma bērni var sākt lietot uzturā hematogenu?

28. Oct 2011, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šis ir viens no jūsu iesūtītajiem jautājumiem par hematogenu. Ja arī Tu prāto,kāda varētu būt atbilde, ieskaties tālāk!

 


Hematogenu bērni var lietot tieši no tāda paša vecuma,kad bērniem tiek doti citi saldumi. Speciālisti iesaka saldumus vispār pamazām dot tikai no 2 gadu vecuma.

 

Ja vēlies būt droša par to,kad dod bērnam saldumus,tai skaitā hematogenu,vajadzētu konsultēties ar ģimenes ārstu. Tomēr jāatceras, ka hematogens ir daudz veselīgs nekā šokolāde vai bulciņas, tātad ja esat nolēmuši sākt dot gabaliņu šokolādes bērnam, tā vietā mierīgi varat dot gabaliņu hematogena.

 

Kādu hematogena veidu bērnam piedāvāt?


Bērnam vislabāk iesakam šādus Hematogena veidus: Hema2gen Extra vitamins un hematogenu ar linsēklām – šo abu Hematogenu sastāvā ir B12 vitamīns un folijskābe, kas veicina dzelzs uzsūkšanos organismā, bet pēc novērojumiem, bērniem vairāk garšo klasiskais Hematogens vai dubultais Hema2gen.

 

Vai hematogenu var pārdozēt?


Ir jāņem vērā,ka 100 g Hematogena batoniņi (tas ir ~ 2 iegādājamies batoni aptiekā vai veikalā) satur 10mg (71%IDD) dzelzi un 45mg(56%IDD) C vitamīnu.  Bērniem ikdienas dzelzs norma ir 10 – 15mg, vīriešiem– 10mg, sievietēm – 18mg, bet grūtniecēm 30 mg dzelzs.

 

Veselīgs gardums aktīvam dzīvesveidam!