No 1. augusta sākas pieteikšanās uz pašvaldības līdzfinansējumu privātajās pirmsskolās

No 1. augusta sākas pieteikšanās uz pašvaldības līdzfinansējumu privātajās pirmsskolās

17. May 2012, 13:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments informē, ka no 1. augusta iespējams pieteikties uz pašvaldības līdzfinansējumu bērniem, kuri apmeklē Rīgas administratīvajā teritorijā reģistrētu privāto pirmsskolas izglītības iestādi.


Pašvaldības līdzfinansējums pienāksies tiem bērniem, kuri jau apmeklē kādu no privātajiem bērnudārziem un vienlaikus stāv rindā uz pašvaldības bērnudārzu. Šajā gadījumā vecāki, izstājoties no pašvaldības bērnudārzu rindas, varēs saņemt pašvaldības līdzfinansējumu 93 latu apmērā (līdzvērtīgas izmaksas ir pašvaldības bērnudārzā), bet atlikušais, privātās iestādes noteiktais maksājums, būs jāsedz pašiem vecākiem. Pašvaldība slēgs trīspusēju līgumu ar privāto bērnudārzu un vecākiem par līdzfinansējumu programmas apguvei privātā bērnudārzā tikai tad, ja bērna un vecāku dzīvesvieta vismaz gadu būs deklarēta Rīgā. Iesniegumi par līdzfinansējuma saņemšanu jāreģistrē elektroniski interneta portālā www.eriga.lv, vai arī ierodoties Apmeklētāju pieņemšanas centros un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā. Iesniegumi tiks izskatīti mēneša laikā un pēc līguma noslēgšanas nauda tiks pārskaitīta privātajai pirmsskolai. Privāto bērnudārzu  saraksts , ar kuriem Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments noslēdzis līgumu.


Ja ziņots, ka no 28. jūnijā stājas spēkā Rīgas domes saistošie noteikumi Nr.123 „Kārtība, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkciju”.


Papildinformācija: Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Pirmsskolu nodaļa, tālr.            67026818                  67026833       un šeit