Nāc un piedalies akcijā par pieejamiem un kvalitatīviem bērnudārziem Latvijā!

Nāc un piedalies akcijā par pieejamiem un kvalitatīviem bērnudārziem Latvijā!

30. Mar 2012, 11:26 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja vēlies, lai arī Taviem bērniem tiktu nodrošināti kvalitatīvi un pieejami bērnudārza pakalpojumi, tiekamies jau šodien, 3.jūnijā, no plkst.10.00 līdz 12.00 Brīvības alejā, pretī Ministru kabineta ēkai.

 

Mēs – bērnu vecāki - esam apvienojušies iniciatīvas grupā „Nauda seko bērnam”, lai pievērstu uzmanību valstiskā līmenī ilgstoši nerisinātajam bērnudārzu jautājumam. 

 

Akcijā aicināti piedalīties vecāki ar savām atvasēm. Pasākuma mazākos apmeklētājus koku paēnā priecēs baloni un izklaidēs vardīte Zaļumiņš, kas ierādīs interesantas nodarbes un prasmes radošajās darbnīcās. 

 

Mūsu prasība ir atbalstīt jau ierosinātos grozījumus likumdošanā, kuru mērķis ir noteikt pašvaldībām pienākumu nodrošināt bērniem vienlīdzīgu iespēju apmeklēt bērnudārzu no 1,5 gadu vecuma. Tāpat nekavējoties nepieciešams ieviest principu "Nauda seko bērnam" arī pirmsskolas izglītībā, nodrošinot tam atbilstošu finansējumu. Tas nozīmē, ka bērnu vecāki varētu brīvi izvēlēties pašvaldības vai privātu bērnudārzu, nezaudējot pašvaldības finansējumu.


Sanāksim pie Ministru Kabineta ēkas vienlaikus ar ilgi gaidīto valdības Demogrāfisko lietu padomes pirmo sēdi, lai lēmumu pieņēmējiem atgādinātu, ka demogrāfijas jautājums ir cieši saistīts ar to, cik labi mūsu valstī jūtas vecāki un bērni. 

 

Lai Latvijā ieviestu principu „ Nauda seko bērnam”, vajadzīgs arī pašu vecāku aktīvs atbalsts. Tas ir vienīgais veids, kā ietekmēt politiķu lēmumu. 

 

Nāc un pievienojies mums, lai pieprasītu to, kas pienākas katram mūsu bērnam – vietu bērnudārzā! 

 

Vairāk informācijas: www.naudaseko.lv 

 


Vai plāno šodien piedalīties akcijā?