Maikliņš majās negarlaikojas!

Maikliņš majās negarlaikojas!

02. Dec 2011, 08:46 taschinka taschinka

Nu jau ir vesels mēnesis kopšs Maikls neiet bērnu dārzā,ārstējās.Bet it nemaz neilgojas ne pēc grupiņas biedriem,ne pēc audzinatājām un arī ne pēc rotaļām bērnu dārzā.

 

Vismīļākā nodarbe ir likt puzles.Tad nu šodien bija puzles diena,kad izvilkām visas 16,kas vien bija un salikām abi kopā.

 

Šī puzle ar mašīnām ir pati pirmā,to uzdāvinaja un bija trapīts 10 ar šo davanu,jo jau no 2 gadu vecuma,līdz pat šodienai,kad Maiklam jau 3,4 gadiņi,viņš joprojām ik dienu liek šīs puzles.Var jau redzēt,ka mazliet padilusi,jo kalpo jau ilgi.

 

Puzle sastāv no 4 zīmējumiem un katrs no 24 kauliņiem,skaitās no 24 mēnešu vecuma.Tā ir no koka un tādēļ vēl turas kopā.

 

 

 

Šī puzle ir visjaunakā un arī ļoti mīļa,ļoti,ļoti,gan jau sapratāt kāpēc.Te taču multeņu varoņi no multfilmas 'Vāģi" un galvenais varonis Makvīns.Tā ir mīļākā multfilma un mīļākie varoņi un it sevišķi jau sarkanais zibens Makvīns.

 

Kad nopirkām šo puzli,Maikls nevarēja sagaidīt,kad atbrauksim uz mājam,kad tad varēs to sākt likt.Tikko ienācis pa durvīm,tā vēra vaļā un lika kopā.

 

Neskatoties uz to,ka puzle jauna,nezināma,neskatoties,ka tā sastāv no 60 kauliņiem un skaitās no 4 gadu vecuma,Maikls 30 minūšu laikā to salika.Mēs bijām ļoti parsteigti.Tagd nu jau tikai 2 dienas jauno puzli liek no rīta līdz vakaram.

 

 

Šīs puzles arī ir no 24 kauliniem,bet mazliet sarežģītākas,te talkā nāk mamma un tētis,bet arī pats labi tiek galā,tik tam vajadzīgs ilgaks laiciņš.

 

 

Šīs puzles ir tik vienkāršas,ka Maikls saliek dažu minūšu laikā.Arī katra puzle sastā no 24 kauliņiem.Visas 24 kauliņu puzles ir no koka,labums tāds,ka nevar tik ātri saplēst,tomēr koks.

 

 

Šīs ir kartona puzles un dažus klucīšus jau saplēsis,dažreiz nadziņi niez.

 

 

Patīk likt visas puzles,bet vislabak pie sirds iet mašīnas.Par tām ne dienu nezaudē interesi,bet pārējās mēdz atpūsties atviknē.

 

Man jau šķiet,ka puzles ļoti labi palīdz bērnam attīstībā.Labums vēl tads,ka liekot puzles dēls ir mierīgs un kluss,jo visu pārējo dienas daļu tik krien,lec un dauzās bez mitas.

 

Un, lūk, otra mīļākā nodarbe,mašīnas.Katrai mašīnai ir savs nosaukums,tos Maikls iedeva vadoties pēc izksata,kura līdzīga formulai,kura ferari utt.Un bez teletūbija nu nekā.Tas piedalās visās rotaļās,it visur kur vien var.

 

Šīs salavecis atnesa Ziemassvētkos.Mašīnu modelīši.

 

No visām mašīnām šitās ir visizturīgākās.Ugunsdzēsēju un policijas Maiklam uzdāvināja Ziemassvētkos,kad bija tikai 1,3 gadiņi,tā kā jau 2 gadi.

 

 

Šīs ir populārais zibens Makvīns ar ko iet kopā gan vannā,gan gulēt.Tas nu dien ir smuks un arī labs,jo pagatavots no gumijas.Šo uzdāvināja 3. dzimšanas dienā,to nedrīkst neviens ņemt.

 

 

Esam tikuši pie trešās lietas,ko ļoti patīk darīt.Zīmēt,krāsot.Un,ja vēl var izkrāsot savus mīļākos multenu varonus,kur vēl lielāks prieks.

 

Kad pietrūkst vietas uz papīra,tad tiek apgleznotas sienas.

 

 

Visam šim pa starpu dziedam dziesmiņas,skaitam dzejolīšus,mācāmies burtiņus,skatamies multfilmas,lasam pasaku grāmatas un gatavojam dažādus gardumus,kur Maikls arī pieliek roku.

 

Tā kā garlaicīgi nav un uz bērnu dārzu negrib atgriezties,jo tur nav mammas un tēta.

taschinka taschinka 31. Jan 2011, 16:13

Es piekrītu,ka bērnu dārzs vajadzīgs,gan,lai kontaktētos ar berniem,gan,lai iemācītos daudz ko jaunu.Es ar majās nevaru nodrosināt tik daudz nodarbes kā bērnu dārzā,bet ko lai dara, jārūpējas par veselību pirmām kartām,bet iemācīties visu uzspēs,to es zinu.Galva viegla,ātri visu apgūst,interese ir,tā kā īpaši nesatraucos.
Un es priecājos,ka varu būt mājās kad tas nepieciešams,nezinu kā būtu,ja es strādātu un šādi atgadītos.
Tā kā bērnu dārzs nekur nepaliks,galvenais ir veselība 😀

taschinka taschinka 31. Jan 2011, 10:13

Es jau domāju,ka Maikls būs ka tētis,kurs arī 5 gadu vecumā negribeja iet uz bērnu dārzu.
kad bērnu dārzā auklīte runājās ar Maiklu un teica,ka te tak ir bērni un mantas,var spelēties,tad Maikls atbildēja,es labāk mājās paspēlēšos.

taschinka taschinka 31. Jan 2011, 08:54

Mums tā krievu valoda iet uz priekšu,jo daudzi radi ir krievi,un ar mums kopā dzīvo vīra vecāmāte,kura arī runa krieviski.Būtībā gandrīz visi radi ir krievi.

taschinka taschinka 31. Jan 2011, 08:36

Jā par sēlēšanos,bērniem liela izdoma.Maikls ir sācis krieviski runāt ar mantām.Un māk arī tos vardus pārtulkot uz latviešu.

taschinka taschinka 31. Jan 2011, 08:35

laimīgie,ka tik liels prieks par bērnu dārzu.Bet es kā iedomājos,ka pēc tik ilga pārtraukuma būs jāiet uz dārziņu,pat bail metas.
Katru rītu,kad mostas un ģērbjās,Maikls prasa,neiesim uz bērnu darzu?jautājums nostādīts tā,ka vinš negrib iet.Es varu stāstīt,ko un cik gribu par bērnu dārzu,dēls at bildēs tā vai tā,ka grib mājās ar mammu un tēti.
Vienu dienu gājām garām vienam bērnu dārzam un Maikls teica iesim uz bērnu dārzu un tur būsim tikai es,mamma un tētis.Lūk tā.