Mācieties alfabētu, ciparus un daudz ko citu kopā ar lielisko datoru!

Mācieties alfabētu, ciparus un daudz ko citu kopā ar lielisko datoru!

20. Jun 2012, 16:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ar Top LapTop datoriņu 3+ iespējams mācīties aizraujošā veidā! Mazajiem pirmsskolniekiem noteikti patiks krāsainais dators ar īpašo draugu un mīkstu klaviatūru!

Kādi uzdevumi ir iekļauti Top LapTop 3+ bērnu datoriņā?


Top LapTop 3+ datoriņā ir iekļautas 20 aktivitātes, kas mazajam pirmsskolniekam iemācīs burtus un skaitļus, rakstīt vārdus, dažādas loģikas spēles, kā arī ļaus izklaidēties, radot pašam savu mūziku un pēc tam to klausoties! Ieskatīsimies katrā aktivitātē sīkāk!

 

Kā jau iepriekš minējām, burtus var sākt mācīt arī visai oriģinālā veidā- ar datora palīdzību- nospiežot jebkura alfabēta burta taustiņu, tiek nosaukts burts un bērns to atceras! Jā, ir vēl svarīgāk- tas viss šajā datoriņā ir iespējams arī latviešu valodā (tāpat arī lietuviešu un igauņu valodās), kas dod iespēju sasniegt augstāku zināšanu līmeni kā vienaudžiem!

 

Kad burtiņi ir apgūti, laiks mācīties alfabētu, izmantojot uzdevumu "Burtu secība" dažādos līmeņos. Pirmajā līmenī tiek atainoti 3 alfabēta burti ar vienu iztrūkstošu burtu un bērnam jānosaka iztrūkstošais burts,izmantojot atbilžu variantus. Ja bērns veiksmīgi ir atminējis piecus jautājumus,automātiski notiek pāriešana nākamajā līmenī.

 

Kad alfabēts jau apgūts un bērns zina, kurš burtiņš pēc kura seko, var izmēģināt spēkus sajauktā alfabēta uzdevumā, kur jāsakārto pareizi burtiņi alfabēta secībā.

 

Lai uzlabotu bērna atmiņu,var izmantot spēli "Vārdu diktāts", apskatot vārdu uz ekrāna un pēc tam ievadot redzēto vārdu. Protams, neiztikt arī bez apbalvojošām animācijām, ja atbildes ir pareizas!

 

Ja apnikuši uzdevumi ar burtiņiem, laiks ķerties pie uzdevumiem ar cipariem! Izvēloties uzdevumu "Ciparu secība", tam ir divi grūtības līmeņi- Tiks atainoti trīs cipari pareizā secībā ar vienu iztrūkstošu ciparu. Būs jānosaka iztrūkstošais cipars, tiks dotas trīs izvēles atbildes. Par katru pareizu atbildi būs redzama apbalvojoša animācija.


Bērnam patīk skaitīt apkārtējās lietas? Arī šajā datoriņā ir uzdevums priekšmetu skaitīšanai, izmantojot ciparu taustiņus!

 

Vai bērns prot atšķirt līdzīgas lietas? Tad viņam patiks atmiņas spēlei līdzīgs uzdevums, kad parādīsies viens attēls, tas būs jāiegaumē, kad tas pazudīs un no pārējiem attēliem jāatrod īstais, kas parādījās iepriekš! 

 

Ja bērna talants ir mūzika, tad var izmantot uzdevumus, kas saistīti ar mūziku, atskaņojot jau iepriekš ierakstītas melodijas vai radot pašam savas melodijas, izvēloties kādu no mūzikas instrumentiem! Varbūt Tavs bērns ir nākamais Bēthovens un šis ir veids, kā pilnveidot viņa prasmes?!


Šīs ir tikai dažas no aktivitātēm, kas pieejamas bērna Top LapTop 3+ datoriņā! Izmanto akcijas piedāvājumu līdz septembra beigām, iegādājoties to savam pirmsskolniekam!

 

 

Labākā dāvana pirmsskolniekiem un skolniekiem- LapTop dators! Izmanto akcijas piedāvājumu!