Māci bērnam matemātiku ar LapTop datoriņu!

Māci bērnam matemātiku ar LapTop datoriņu!

20. Jun 2012, 13:48 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mūsdienu bērni ir apķērīgi un daudz lietu apgūst ātrāk nekā tas bija mūsu bērnībā, par to šaubu nav! Tieši tāpēc nepieciešams viņiem piedāvāt īpašu apmācības veidu, lai mācīšanās būtu ne tikai vērtīga, bet arī pietiekami saistoša!

Iegādājies savam pirmsskolniekam vai skolniekam LapTop datoriņu un māci matemātiku radošā veidā!

 

Esam jau stāstījuši par LapTop datoriem bērniem un šajā reizē vēlamies aizsākt izklāstu rakstu sēriju par uzdevumiem,kas tieši iekļauti datoriņos!

 

Izvēloties Top LapTop datoru 5+ savai atvasei, jūs varēsiet mācīt matemātiku daudz aizraujošākā veidā:

- Saskaitīšana. Ekrānā būs redzams saskaitīšanas uzdevums un ir jāievada pareizā atbildi, rakstot ciparus.

Reizināšana. Ekrānā būs redzams reizināšanas uzdevums un ir jāievada pareizā atbilde, rakstot ciparus.

- Dalīšana. Ekrānā būs redzams dalīšanas uzdevums. Ir jāievada pareizā atbilde, rakstot ciparus.

Pabeidz vienādojumu. Ekrāna augšpusē būs redzams matemātisks vienādojums. Iespējamie vienādojuma risinājuma varianti būs redzamas ekrāna apakšējā malā un ir jānosaka kurš no četriem vienādojuma risinājuma variantiem ir vispiemērotākais dotās atbildes iegūšanai. 

Mazāks/lielāks. Ekrānā būs redzami divi matemātiski vienādojumi bez atbildēm. Pie viena no diviem vienādojumiem būs redzama jautājuma zīme. Spēlētājam ir jānorāda attiecība starp diviem vienādojumiem, nospiežot „<” (mazāks), „>” (lielāks) vai „=” (vienāds).

Numerācijas loģika. Ekrānā būs redzami četri cipari. Ir jāatrod, kā šie cipari ir saistīti viens ar otru, lai noteiktu, kādu ir jāraksta nākošo ciparu.

- Daļskaitļi. Viena ekrāna pusē būs redzams daļskaitlis. Lietotājam ir jāuzraksta daļskaitlis ekrāna otrā pusē, lai daļskaitļi abās pusēs būtu vienādi.

-  Procenti. Vienā ekrāna daļā būs redzams decimāldaļskaitlis (vai procenti). Ir jāpārvērš decimāldaļskaitli procentos (vai procentus jāpārvērš decimāldaļskaitlī) un tad jāievada atbilde norādītā lauciņā ekrāna otrā pusē.

Algebra. Būs redzams algebras uzdevums ar iztrūkstošu ciparu. Lietotājam ir jāievada iztrūkstošais cipars, nospiežot atbilstošo cipara taustiņu.

- Reizinātājs un dalāmais skaitlis. Ekrānā būs redzami vairāki cipari. Ir jānosaka LKR (Lielākais kopējais reizinātājs) vērtība vai MKD  ( Mazākais kopējais dalāmais vesalais skaitlis). Lietotājam ir jāizvēlas pareizā atbilde un tā jāievada.

- Ģeometrija. Ekrānā būs redzams ģeometrijas vienādojums ar nezināmo. Lietotājam ir jāievada pareizais nezināmais, nospiežot atbilstošās ciparu pogas.

-  Kalkulators. Lai lietotu Smart portatīvo datoru, kā kalkulatoru, lietotājs var nospiest jebkurus divus (2) ciparus un matemātisku darbību. Pēc „Vienāds” zīmes (=) nospiešanas, būs redzama atbilde. 

 

Ikvienā uzdevumā var izvēlēties taustiņu "Palīgā", ja ir nepieciešama palīdzība uzdevuma risināšanā.

Kuros veikalos var iegādāties LapTop datorus bērniem par īpašo cenu?

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 04. Sep 2012, 23:01

Mans vecākais dēliņš 3-4 gadu vecumā ar šāda veida datoriņu iemācījās lasīt! Ne tikai lasīt, bet arī rēķināt un tādas lietas kā anton'oimus un sinonīmus😃 bija jautri noskatīties,kā bērns mācās rotaļājoties.
Otrais puika vēl nerunāja, bet jau prata visus burtus un pat rakstīt - arī 3 gadu vecumā.

taschinka taschinka 02. Sep 2011, 15:57

Es tev pilnībā piekrītu!