Māci bērnam latviešu valodu ar LapTop datoriņu!

Māci bērnam latviešu valodu ar LapTop datoriņu!

20. Jun 2012, 14:39 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Teiksiet, ka tas ir skolas uzdevums? Protams, protams, arī skolā ir jāizglītojas, bet kāpēc neuzlabot, nepilnveidot bērna zināšanas interesantā un aizraujošā veidā, lai kur jūs atrastos- mājās, mašīnā vai kādā izbraukumā?!


Māci bērnam latviešu valodu ar LapTop datoriņu!

 

Top LapTop dators ir lieliska iespēja,kā virtuāli pārbaudīt bērna zināšanas un iemācīt daudz ko jaunu, piemēram, atrast un ievadīt vārda iztrūkstošo burtu! Atminamais vārds, kas atbilst dotajam attēlam, tiks atainots ar iztrūkstošu burtu. Uzdevums ir uzminēt iztrūkstošo burtu, nospiežot uz klaviatūras atbilstošo taustiņu.

 

Kad bērns ir iemācījies lasīt, noderīgs uzdevums būs pareizrakstības labošana, kad ekrānā parādīsies attēls un vārds, kas tam atbilst, bet vārds būs uzrakstīts nepareizi. Lietotājam būs jānosaka, kurš burts ir nepareizs un jāizlabo tas. Vai arī līdzīgi uzdevumi kā Sajauktais vārds, kad vārda burti ir sajauktā secībā, vai uzdevums Liekais burts, kur vārdā ir attēlots lieks burts un tas jānosaka.

 

Trenējot bērna domāšanu un radošumu, īstais uzdevums būs Anagramma, kad no dotā vārda jāizveido cits vārds, izmantojot dotā vārda burtus. Arī vecākiem te būtu ko padomāt, vai ne?! Tieši tāpēc Top LapTop datoriņš 5+ būs lieliska aktivitāte visai ģimenei!

 

Dodamies tālāk latviešu valodas līkločos, spēlējot uzdevumus Daudzskaitlis, ierakstot vārda daudzskaitļa formu, vai Antonīmu, rakstot pretējas nozīmes vārdu dotajam vārdam.

 

Atceries spēli, kur izklāj uz galda kartītes un jāatceras, kur atrodas vienādas bildītes? Top LapTop datoriņa ražotāji gājuši tālāk, aicinot spēlēt Atmiņas spēli ar vārdiem- Uz ekrāna būs redzams vārds. Pēc īsa brīža vārds pazudīs no ekrāna un ir jāatceras dotais vārds un jāuzraksta tas. 

 

Bērnam augot un kļūstot zinošākam, latviešu valodas mācību aktivitātēs var doties tālāk, izmantojot uzdevumus Teikumi (Teikumi spirāles veidā virzīsies pa ekrānu. Spēlētājam ir jānosaka, kurš vārds teikumā iztrūkst) vai Jaukti teikumi (Ekrāna augšpusē parādīsies teikums ar jauktu vārdu kārtību. Ir  jāsakārto vārdi tā, lai tiktu izveidots gramatiski pareizs teikums).

 

Atzīsiet taču, ka šādas nodarbes attīsta ne tikai pirmsskolnieka vai skolnieka domāšanu un sniedz jaunas zināšanas, bet būtu arī interesanta nodarbe arī pieaugušajiem?!

 

Kuros veikalos var iegādāties LapTop datorus bērniem par īpašo cenu?