Mācām sociālās zinātnes pirmsskolniekam!

Mācām sociālās zinātnes pirmsskolniekam!

29. Oct 2011, 15:09 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lūk, pirmsskolnieku apmācībā esam nonākuši līdz sociālām zinātnēm. Kādas nodarbes mājās veikt ar 3-4 gadiem veciem bērniem?


Sabiedrības drošība

 

Kurš gan nav dzirdējis policijas, ugunsdzēsēju, neatliekamās medicīniskās palīdzības mašīnu sirēnas, braucot pa pilsētu? Dodieties kopā ar bērnu iepazīt šo jomu pārstāvjus tuvāk, apmeklējot muzejus vai ja ir iespējams, dodieties kopā uz reālo šo profesiju pārstāvju darba vietu!

 

Mājas darbs: Izdrukā krāsojamus attēlus ar ugunsdzēsējiem, medmāsiņām, policistiem! Pēc tam varat spēlēt mājās lomu spēles, iejūtoties dažādos tēlos.

 


Lietišķā komunikācija


Nākamajā reizē, kad Tavs bērns uzzīmēs kartiņu vecvecākiem vai kādam no draugiem, dodoties uz pastu un nosūtiet to pa pastu! Ļauj bērnam pašam izvēlēties marku un to uzlīmēt.

 

Mājas darbs: sašķiro vēstules, kuras Tev vairs nav vajadzīgas, un dod bērnam parotaļāties ar tām, iejūtoties pastnieka lomā!

 

20.gadsimta artefakti


Mūsdienu vide atšķiras no tās, kāda bija pagājušajā gadsimtā, bet vēsture taču ir tik interesanta un aizraujoša! Ja ir iespējams, atrodiet fotogrāfijas vai pastaigājoties apskatiet ēkas savā mikrorajonā un mēģiniet salīdzināt tās ar jūsu māju- kura ir senāka māja? Kādas ir atšķirības? Kurā laikā celtnes ir būvētas?

 

Mājas darbs: parādi savam bērnam vecās fotogrāfijas no savas bērnības. Kas Tev ir mugurā? Kādas rotaļlietas Tev bija? Kā tas atšķiras no šī laika bērnu izskata?

 

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv

 

Ierosini savu tēmu rakstam pirmsskolas vecuma bērniem, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!