Kā Rīgas dome sadarbosies ar privātajiem dārziņiem?

Kā Rīgas dome sadarbosies ar privātajiem dārziņiem?

13. May 2012, 13:16 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Daudzi no Jums ir dzirdējuši, ka Rīgas dome plāno sadarboties ar privātiem bērnu dārziem, lai samazinātu rindas municipālajās pirmsskolas iestādēs. Bet kā tieši tas notiks?

 

Stāsta Iveta Nagla, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pirmskolas izglītības iestāžu nodaļas vadītāja:

 

Bērnu uzņemšanas kārtība Rīgas bērnu dārzos notiek saskaņā ar Rīgas Domes noteikumiem Nr. 123 „Kārtība, kādā tiek nodrošināta pirmsskolas iestāžu apmeklēšanas iespēja” (tālāk – Noteikumi), kas ir spēkā no 2011.gada 30.jūnija.

 

Noteikumi paredz arī sadarbības kārtību ar privātām pirmsskolas iestādēm.

 

Pirmais variants paredz, ka privātajos bērnu dārzos tiks organizētas atsevišķas grupas, un tiks noslēgti līgumi par pakalpojumu sniegšanu, izmaksājot par katru bērnu 125Ls mēnesī (šajā summā ietilpst gan izdevumi, kas ir katrā municipālajā dārziņā, gan arī nepieciešamie izdevumi jaunas grupas izveidei un investīcijām).

 

Uz vietām šajās grupās var pretendēt tie bērni, kas ir rindās uz municipālajiem bērnu dārziem. Privātie bērnu dārzi, kas varēs piedāvāt jaunu grupu veidošanu, izvēlēsies konkursa kārtībā bērnus, ko iekļaus šajās grupās.

 

Vecākiem, kuru bērnus izvēlēsies šīm grupām, būs jāapmaksā tikai ēdināšana, tāpat kā jebkurā municipālajā dārziņā.

 

Šajā nedēļā tiek plānota konkursa izsludināšana. Gala rezultāts, attiecībā uz šīm grupām, tiks paziņots atbilstoši Noteikumu 19.punktam.

 

Otrais variants: ja bērns jau apmeklē privāto bērnu dārzu un vienlaikus atrodas rindā uz municipālo bērnu dārzu, tad vecāki, izejot no šīs rindas, varēs saņemt palīdzību 93Ls apmērā, un pārējie izdevumi par privāto bērnu dārzu būs jāsedz pastāvīgi.

 

Izglītības, kultūras un sporta departaments noslēdz trīspusēju vienošanos ar privāto bērnu dārzu un vecākiem par līdzfinansējumu tikai tajā gadījumā, ja vecāki un bērns tanī momentā būs piedeklarēti Rīgā ne mazāk kā vienu gadu.

 

 Informācija par līdzfinansējumu un līguma noslēgšanas nosacījumiem ir portālā - www.e-skola.lv.

 

Ja Jums ir jautājumi par šo tēmu, uzdodiet tos komentāros, mēs tos pāradresēsim Rīgas Domei!