Kā izvēlēties labāko aukli?

Kā izvēlēties labāko aukli?

20. Feb 2010, 13:32 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Es vēlos, lai manu bērniņu audzina, attīsta...”, tā domā ikviena māmiņa, meklējot auklīti savam mazulim. Auklītei jābūt vēlmei darīt šo darbu no sirds un ar mīlestību, par to, domājams, ir pārliecinātas visas māmiņas. Auklītes darbs ir misija!

 

Izdrukā līguma paraugu ar auklīti ŠEIT!

 

Kritēriji, kuriem pievērst uzmanību, izvēloties auklīti:


1.Auklītes personība, personīgais piemērs, personības šarms;

2.Pēc rakstura auklītei jābūt labestīgai, sirsnīgai, mierīgai, jāmāk rast risinājumus konflikta situācijās mierīgi, nosvērti, bet ar lielu sirsnības devu;

3.Koptai;

4.Inteliģentai;

5.Intelektuālai;

6.Zinošai, ar pieredzi, iemaņām un atbilstošu izglītību;

7.Pozitīvi vērstai, atvērtai, atklātai, godīgai;

8.Kārtīgai;

9.Noteicošais spēja rast kontaktu ar bērniņu, aizraut to;

10.Ar lielu atbildības sajūtu;

11.Auklīte nesmēķē, arī ārpus darba.

 

Ir māmiņas, kuras auklītes nereti uzskata arī par mājkalpotājām, tomēr būtu jāatceras, ka galvenie auklītes pienākumi ir:

1.Bērniņa aprūpe;

2.Bērniņa attīstīšana, rotaļas, attīstošas spēles, mācības, t.i. auklītei būtu jāiesniedz nedēļas apmācības programma-kādas krāsas macīsimies, kādus burtiņus utm.;

3.Uzturēt tīru bērna vidi, drēbītes, traukus un protams pagatavot bērniņam svaigu ēdienu, pabarot;

4.Vest pastaigās pēc vecāku norādītā maršruta;

5.Vingrot ar mazuli, ja ir nepieciešamība;

6.Zināt pirmās neatliekamās palīdzības pamatus;

7.Darba dienas beigās sniegt konkrētu atskaiti mutiski vai rakstiski, labāk iesaku rakstiski, t.i. cikos bērniņš cēlies,cikos un cik, ko ēdis, cik ilga bija pastaiga u.c.. Nekādā gadījumā neslēpt no vecākiem, ja kas atgadījies, piem.bērniņš nokritis, jo to noslēpjot var būt neparedzamas sekas.

 

Atceries!


Pats, pats svarīgākais auklītes meklējumos ir patiesa sirsnība un mīlestība pret bērniņu, jo auklīte būs tā, kas turpmāk pavadīs kopā ar Tavu mazuli lielāko dienas daļu, tāpēc esi vērīga un apdomā savu izvēli!

 

Lai veicas atrast pašu mīļāko, atvērtāko, draudzīgāko aukli!

mamma27 mamma27 06. Aug 2009, 15:29

Es arī laikam baidītos uzticēties svešam cilvēkam,jo ir jau tādi,kuri prot labi izlikties,bet paliekot ar bērnu divatā viss kas gadās. Laikam aukli izvēlētos ,ja kāda māmiņa ieteiktu .

mamma27 mamma27 06. Aug 2009, 15:29

Es arī laikam baidītos uzticēties svešam cilvēkam,jo ir jau tādi,kuri prot labi izlikties,bet paliekot ar bērnu divatā viss kas gadās. Laikam aukli izvēlētos ,ja kāda māmiņa ieteiktu .