Kā bērnu uzlādēt ar enerģiju

Kā bērnu uzlādēt ar enerģiju

04. Jul 2012, 09:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dažkārt šķiet, ka mūsu mazuļiem ir neredzams motoriņš, kas dod viņiem spēku un vēlēšanos iepazīt nemitīgi kaut ko jaunu, dod spēku priecāties un pastāvīgi būt kustībā. Un cik vasara tam visam ir pateicīgs laiks!

Bet jāatzīst, tomēr pat šim motoriņam ir laiku pa laikam nepieciešama uzlāde. Viens no variantiem - miegs. 

Tas dod iespēju efektīvi atjaunot spēkus un papildināt nepieciešamās spēku rezerves jaunai dienai: kvalitatīvs miegs atjauno centrālās nervu sistēmas šūnas un ir lielākais profilaktiskais līdzeklis daudzām saslimšanām, kā arī - tas spēcina imunitāti. 

Neskatoties uz to, ka organisms enerģijas ražošanai pievēršas miegā, viņam ir vajadzīgs arī viena no svarīgākajām minerālvielām - dzelzs. Šis elements ir nepieciešams asinsritei un audu elpošanai, kas nodrošina organismu ar enerģiju. 

Dzelzs ir arī mioglobīna sastāvā un arī daudzu fermentu sastāvā. 

Dzelzs trūkums cilvēka organismā, kas, starp citu, tiek novērots vairāk kā diviem miljardiem Zemes iedzīvotāju, ietekmē orgānu un audu apgādi ar skābekli, kas rada, savukārt, traucējumus. Pasliktinās energonodrošinājuma procesi, un sekas - paaugstinās dažādu saslimšanu parādīšanās risks.

Starp preparātiem un bioloģiski aktīvām piedevām, kas paredzētas dzelzs deficīta problēmu risināšanai, vispopulārākais ir hematogens, kas ir konstruēts uz hemoglobīna bāzes. 

Starp citu, vārds "hematogens" tulkojumā no grieķu valodas nozīmē "asinis radošais", tas ir neaizvietojams profilaktiskais eliksīrs un enerģijas avots. 

Vēlam patīkamu apetīti un jaunus spēkus vasaras piedzīvojumiem!

{fotoblog:3203}

Veselīgs gardums aktīvam dzīvesveidam!