Kā bērns apgūst datora lietošanu?

Kā bērns apgūst datora lietošanu?

12. Jul 2012, 11:52 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērns apgūst datora lietošanu, novērojot citus, kas darbojas pie datora, tāpēc droši vien būsi ievērojusi,ka bērns atdarina Tevi, sitot pa klaviatūru brīdī,kad ir ticis pie datora. Ieskatāmies, kādi ir soļi, kādos bērni apgūst prasmi darboties ar datoriem, tai skaitā īpašajiem Top LapTop bērnu datoriem!

 

Soli pa solim ceļā uz patstāvību datora lietošanā:

 

Novērošana: bērna attiecības ar datoru parasti sākas ar datora novērošanu, skatoties,kā ar datoru darbojas māsa vai brālis, vai varbūt vecāki, ierāpjoties viņam klēpī un skatoties, kas notiek uz datora ekrāna. Lai gan tā ir pirmā pasīvā pieredze, bērns saprot,vai tas viņam interesē vai nē.

 

Aktīva dalība: bērni ātri no novērotājiem kļūst par aktīvu dalībnieku, darbojoties (tiesa, sākumā haotiski) ar peli, sitot pa klaviatūru un norādot ar pirkstiem uz lietām, kas viņam patīk. 

 

Kontroles pārņemšana: mācoties darboties ar peli, bērns iemācās to kontrolēt un redz, kas pēc peles lietošanas notiek uz datora ekrāna, darbojoties ar vienkāršākajiem uzdevumiem. Ja Tavam pirmsskolniekam ir jau 3 gadi,viņam noteikti patiks krāsainais Top LapTop dators, kur bērns varēs apgūt ciparus, burtiņus un citas būtiskas prasmes, kas noderēs arī dzīvē.

 

Dators ir mans! Iegūstot lielāku kontroli pār datoru, bērns iemācās pats darboties,uzslēgt spēles vai noteiktus uzdevumus, ja tas ir bērnu dators, uz kura bērns darbojas. 

 

Prasmju uzlabošana: ja sākumā vecāki ir tie, kas ieslēdz datoru, uzslēdz noteiktu aktivitāti, tad ar laiku bērns pats iemācās, kā to izdarīt un kā mainīt uzdevumus, iegūstot pieaugošu kontroli un neatkarību pār datoru.


Neatkarība: liela daļa pāris gadu laikā iegūst apbrīnojamu kontrolēšanas spēju pār datoru, tādējādi iegūstot savdabīgu neatkarību darbojoties ar to! Varbūt laiks iegādāties nākamo bērnu datoriņu?!


Kuros veikalos var iegādāties LapTop datorus bērniem par īpašo cenu?