Izvēlies privāto bērnudārzu un saņem kompensāciju no pašvaldības!

Izvēlies privāto bērnudārzu un saņem kompensāciju no pašvaldības!

11. Apr 2012, 10:13 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

 

Zināms, cik garas rindas ir pašvaldības bērnudārzos, bet bērnu taču ir kādam jāuztic, lai vecāki varētu atgriezties darbā! Lai to izdarītu, pašvaldība ir izrādījusi labo gribu un izstrādājusi kompensāciju sistēmu, ko var saņemt vecāki, ja bērni apmeklē privāto bērnudārzu.

 

Rīga jau spērusi soli ceļā uz vienlīdzīgu pirmskolas izglītības pieejamību. Rīgas dome šī gada 19.maija apstiprināja kartību, kādā tā no 2011./2012. mācību gada nodrošinās pirmsskolas izglītību - kompromisa variantu bērnu vienlīdzīgai piekļuvei bērnudārzam. Noteikumi paredz četrus variantus, ko var darīt vecāki:


1. Bērns sagaidījis savu kārtu rinda un iekļuvis pašvaldības bērnudārzā.


* vecākiem jāmaksā tikai par ēdināšanu, bērns tiek izslēgts no Rīgas pašvaldības bērnudārza



2. Rīgas dome konkursa kārtībā noslēdz deleģēšanas līgumu par šī pakalpojuma saņemšanu no privātajiem bērnudārziem, iegādājoties vietas atsevišķas to grupas un par katru uzņemto bērnu privātai iestādei maksājot līdz 125Ls.


Grupas rindas kārtībā mācās tie bērni, kuri gaida vietu pašvaldības bērnudārzā. Bērniem nodrošināta identiska mācību programma un sadzīves apstākļi kā pašvaldības bērnudārzā.


* Vecākiem jāmaksā tikai par ēdināšanu; bērns tiek izslēgts no Rīgas pašvaldības bērnudārza rindas.



3. Pašvaldības dotācija Rīgā vismaz gadu deklarētajiem bērniem, kas mācās privātajā bērnudārza un gaida rinda uz vietu pašvaldības iestādē, tiek palielināta līdz 93Ls mēnesī (iepriekš bija 30Ls). Par šādu summu vidēji mēnesī tiek uzturēts viens bērns Rīgas pašvaldības bērnudārzā.


* vecākiem jāmaksā starpība starp privātā bērnudārza mēneša maksu un Rīgas domes dotāciju, kā arī par ēdināšanu; bērns tiek izslēgts no Rīgas pašvaldības bērnudārzu rindas.



4. Pašvaldības dotāciju 30Ls arī turpmāk saņems pārējie Rīgā deklarētie bērni, kuri apmeklē privātu iestādi - gan tie, kas nav reģistrēti rindā uz vietu pašvaldības bērnudārzā, gan tie, kuru vecāki vēlas saglabāt bērna vietu pašvaldības bērnudārzu rindā.


* Vecākiem jāmaksā starpība starp privātā bērnudārza mēneša maksu un Rīgas domes dotāciju, ka arī par ēdināšanu.


Vairāk informāciju meklējiet www.naudaseko.lv

Piesaki savu bērnu privātajā bērnu dārzā "Patnis" un maksā mazāk!

Uzzini vairāk www.patnis.lv

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 14. Jun 2011, 14:22

Jā, patiešām tas ir nosūtīts un vajadzīgo departamentu un tiesiskais izskatīšanas laiks ir 1 kalendārais mēnesis, kas nozīmē, ka pēc 19.jūnija vai droši vien ticamāk pēc Jāņiem viss arī būs apstiprināts un būs lielāka skaidrība. Noteikti sekosim šai informāciju un informēsim!