Izmēģinājām Moon Dough!

Izmēģinājām Moon Dough!

22. Jan 2012, 15:59 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šodien bijām aizstaigājuša uz Riga Plaza bērnu rītu un veikalā nenocietos un nopirku Moon Dough veidošanas mīkliņu. Viens tas trauciņš ar atlaidi maksāja 2,45 Ls no agrākās cenas 3,50 Ls. Vilinoši, vai ne!? :) Paņēmām mazo formiņu izmēģināšanai ar domu ka vēlāk nopirksim komplektiņu ar sunīti. Atnācām mājās un ar steigu taisījām vaļā, lai izmēģinātu.

 

Mīkliņa ir nevis kā biju iedomājusies kaut kas līdzīgs plastalīnam, bet kaut kas līdzīgs kartupeļu cietei, tā kā mazliet līp un tā  kā drūp, bet kopā turās. Ar rokām saveidot neko īsti nevar, bērnam pavisam neizdodas. Labi ka klāt ir mazas formiņas, ja liek formiņās un stipri sabakā iekšā tad no formiņas perfekti sanāk. Mēģinājām arī ar smilšu formiņām, sanāk labi. Vienīgā bēda ka bērnam gribas paspiest, vai lai sunītis patipina pa galdu un tad viss sajūk. Meitai patika vienkārši ņemt rokā spaidīt, lipināt kopā bumbā un drupināt. No šīs mīkliņas katrā ziņā netīrības ir stipri vairāk kā no plastalīja, jo tik viegli nevar savākt, jo drūp. Rokas arī nosmērējas. Un smarža (lai neteiktu smaka) ir ļoti sintētiska un ja ir tuvāk tad „ kož” degunā, par ko īstenībā biju pārsteigta, jo rakstīts bija ka bez smaržas.

 

Man sanāca vilšanās, jo savā iztēlē un reklāmas iespaidā biju iedomājusies ka būs kaut kas foršs. Sunīša komplekts tā arī paliks veikalā. Diemžēl.

 

Mazākam bērnam, kas vēl grib šo to nogaršot vispār negribētu dot, jo tās mazās drupatas mutē un tā sintētiskā smaka... labāk ne.

 

Meitai kopumā patika, tikai ātri apnika jo neko īsti nevar uztaisīt un paspēlēties. It kā doma jau laba, bet ja bērns ņem to izveidoto rokā tas ātri sadrūp un nekāda spēlēšanās nesanāk. Nevar kā piem. ar plastalīnu uztaisīt peli, ņemt rokā un skraidināt pa galdu.

 

Gribēju tikai padalīties savos iespaidos un ieteikt sākumā pirkt mazo trauciņu izmēģināt.

 

Lai veicas! ;)

Plastilīns- tā ir pagātne!