Iepirkšanās kopā ar bērniem

Iepirkšanās kopā ar bērniem

13. Feb 2012, 22:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vēl vakar Jūsu bērns vilka mugurā labu un praktisku kostīmiņu, tad šodien viņš var jau principiāli atteikties iet kaut kur tādā izskatā, izmantojot gan histēriju, gan asaras acīs. Tas runā par to, ka viņš ir izaudzis, un viņam sāk veidoties izpratne par stilu un modi, viņš vēlas nēsāt ne tikai džinsus, bet arī cita materiāla bikses, vai drēbes ar konkrētiem attēliem.


Visi bērni orientējas uz pieaugušo modi, tā kā grib līdzināties saviem vecākiem. Bet, pirmkārt, bērnam ir jābūt bērnam, un tāpēc viņam ir jāpaskaidro, ka viņam ir speciāls apģērbs, kas piestāv tieši viņa vecumam. Māciet bērnam sekot bērnu apģērbu modei.

 

Gandrīz visos pašreiz pieejamos žurnālos tagad ir lappuses, kuras ir veltītas modei, arī bērnu modei. Padomājiet kopā ar savu bērnu par to, kādi modeļi viņam vairāk patīk un viņam optimāli labāk piestāv. Bet, diemžēl, lielākā daļa vecāku bērniem drēbes pērk patstāvīgi, bet bērnam ir jāpiekrīt vecāku izvēlei. Tas notiek tā, tāpēc, ka iepirkties bez bērnu klātbūtnes ir krietni vieglāk. No otras puses – kopā uz veikalu ir jādodas visai ģimenei, ja runa ir par apģērba iegādi.

 

Pirms ejat uz veikalu, bērnam paskaidrojat, ka visas drēbes ir izvietotas pēc noteiktiem principiem. Ir jāpaskaidro to, ka eksistē atsevišķi nodaļas zēnu drēbēm, un meiteņu drēbēm, tāpat arī, ka visi modeļi ir salikti pa izmēriem. Pacentieties bērnam pastāvīgi iemācīties novērtēt viņam vajadzīgo izmēru uz etiķetēm. Pēc tam piedāvājiet bērnam pašam izvēlēties sev apģērbu.

 

Noteikti apmeklējiet uzlaikošanas kabīni, jo tieši šeit bērns sajutīs visus mīnusus un plusus izvēlētajā apģērba variantā. Pēc tam, kad kopīgi izdarīsit izvēli, neaizmirstiet izvēlēties arī aksesuārus, tāpēc, ka tieši tie tēlu izveido līdz galam. Meitenēm noteikti tā varētu būt stilīga somiņa, sprādzītes kostīma krāsā. Puikām josta vai moderna kakla saite.


Galvenais ir saprast to, ka laiks, ko pavadāt kopā ar bērniem veikalā, nebūs velti izšķiests. Jūsu bērns varēs saņemt daudz svarīgas un vajadzīgas iemaņas, kas viņam noderēs tālākā nākotnē patstāvībai. Un tāpat viņš iegūs arī daudz pozitīvu iespaidu.

 

Protams, šis viss ir jāievēro iespēju robežās un, skatoties arī no sava finansiālā stāvokļa. Bet ne vienmēr ir jāapmeklē ar bērnu kopā tie dārgākie veikali, ņemiet to vērā. Interesantas, modernas lietas var atrast arī ne pašos dārgākajos veikalos!

 

Lai veicas iepirkumos kopā ar bērniem!

 

Vai Tavs bērns pats izvēlas apģērbu,ko vēlētos sev iegādāties?

 

Māmiņu Klubs