Bērnudārza teritorijas nolaistības dēļ smagi savainojas bērns

Bērnudārza teritorijas nolaistības dēļ smagi savainojas bērns

09. Nov 2011, 08:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pakrītot uz deformēta trotuāra plāksnēm, Rīgas 241.bērnudārza teritorijā pagājušajā piektdienā augšlūpu pārsitis 2,5 gadus vecs zēns, bērna māte Sņežana Mangule.

 

Viņa stāstīja, ka 4.novembrī ap plkst.17.30 pastaigas laikā silītes grupas bērniem īpaši norobežotā laukumā dēlam, ejot vai skrienot, aizķērusies kāja aiz nelīdzenajām trotuāra plāksnēm un krītot uz otras plāksnes viņš ir pāršķēlis augšlūpu. "Aptuveni 20 minūtes pēc negadījuma es ierados bērnudārzā un ar bērnu devāmies uz Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Zobārstniecības un sejas ķirurģijas centru, kur viņam tika sniegta pirmā palīdzība un uzliktas vismaz septiņas šuves," stāstīja mamma.

 

Domei par situāciju ziņots jau vairākkārt

 

Mangule stāstīja, ka bērnudārza vadība un vecāki ir vairākas reizes vērsušies Rīgas domes Īpašuma departamentā ar lūgumu sakārtot bērnudārza teritoriju, lai tā nebūtu bīstama bērnu veselībai un dzīvībai, taču šie lūgumi līdz šim nav ņemti vērā.

 

"Bērnudārza teritorija pašlaik ir ļoti nolaista, un vienīgā rotaļu vieta, kas nav bīstama, ir smilšu kaste. Rotaļu laukums nav remontēts kopš padomju laika. Arī mans vidējais bērns ir paklupis šī bērnudārza laukumā, bet tolaik trauma nebija tik nopietna. Tagad esmu nolēmusi vērsties tiesā un pieprasīt kompensāciju par bērna veselībai nodarīto kaitējumu," teica Mangule.

 

Rīgas 241.bērnudārza vadītāja Larisa Gadalova stāstīja, ka bērnudārza teritorija nav labiekārtota daudzus gadus, tādēļ celiņi ir nelīdzeni un kļūst bīstami maziem bērniem. Viņa esot rakstījusi vēstules Īpašuma departamentam, taču līdz šim nekādi uzlabojumi nav veikti. Viņa noliedza, ka nelaimes gadījums būtu noticis tādēļ, ka bērni bija atstāti bez skolotāja uzraudzības.

 

Dome piekrīt, ka nolaistas teritorijas ir daudzviet

 

Šodien bērnudārza teritoriju apskatījis arī Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs. Viņš stāstīja, ka no 150 pašvaldības bērnudārziem aptuveni 120 būtu nepieciešams veikt teritorijas labiekārtošanas darbus. Pašvaldība pēdējos trīs gadus ir investējusi līdzekļus, lai renovētu bērnudārzu ēkas, lai bērni būtu siltumā un drošā vidē.

 

"Līdzīga situācija ir ļoti daudziem bērnudārziem un mēs finanšu iespēju robežās un rindas kārtībā veicam gan bērnudārzu ēku renovāciju, gan apkārtnes labiekārtošanu, žogu būvēšanu. Es nevaru apsolīt, ka šī negadījuma dēļ 241.pirmsskolas izglītības iestādē tiks veikti ārkārtas pasākumi, jo solījumi nav garantija pret traumām," sacīja Burovs.


LETA

 

Kāda teritorija ir Tava bērniņa bērnudārzā? Vai sakārtota?