Atklājam meitiņai sieviešu fizioloģijas īpatnības!

Atklājam meitiņai sieviešu fizioloģijas īpatnības!

23. Jan 2012, 17:19 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pienāk laiks, kad visi vecāki aizdomājas par to, kā pastāstīt meitiņai par sieviešu organisma īpatnībām.


Kā pastāstīt meitiņai par mēnešreizēm – tas ir grūts uzdevums un dažreiz pat neizprotams pašiem vecākiem.

 

Kad meitene – īsi pirms pusaudža vecuma, kurš mūsdienu bērniem ir krietni agrāk, kā bija mums pašiem, sāk formēties par sievieti, tādas vajadzības ir ļoti svarīgas, lai pareizi palīdzētu viņai saprast sievietes organisma dabiskās funkcijas.

 

Sarunas atklāsmes brīdis ir klāt, kad vecāki pamana meitas figūrā izmaiņas. Bet, kā pareizi ieturēt šo atbildīgo, audzināšanas etapu, zina ne katrs.

 

Eksistē dažas rekomendācijas tādai vecāku un meitas sarunai. Viņas palīdz nepieredzējušiem vecākiem justies par sevi pārliecinātākiem un pareizi bērnam pasniegt šos svarīgos faktus.

 

Noderīgi ieteikumi sarunai ar meitu, kam tuvojas pusaudžu vecums:

 

1. Sarunai ar meitiņu jābūt mammas vadībā, tieši tā iemesla dēļ, ka šis jautājums ir pietiekami intīms meitenēm. Mamma – tas ir pats svarīgākais sieviešu dzimtes pārstāvis bērnam, tāpēc visi audzināšanas momenti pamatā jāuzņemas viņai.

2. Tāpēc, lai pareizi paskaidrotu meitai, kas tās tādas menstruācijas, kas ir to cikls un ar ko tas saistīts, ir nepieciešams pašiem būt pietiekami informētiem šajā jautājumā. Iegādājieties grāmatu par šo tēmu, izstudējiet svarīgākos datus, kas attiecas uz fizioloģiskajiem procesiem. Tā Jūs varēsit pareizi un mierīgi apspriest ar meitu šos jautājumus.

3. Sarunas laikā atsaucieties uz grāmatu, lai meita pastāvīgi ar to iepazīstas pēc sarunas un precizē kopā ar Jums neskaidros jautājumus.

4. Patrenējieties šai sarunai ar vīru. Tādā veidā, Jūs varēsit sajust, ka visu darāt pareizi un varēsit atbildēt uz visiem jautājumiem, ko meita Jums varētu uzdot. Var arī pakonsultēties pie psihologa pirms tādas sarunas.

5. Ja sarunas sākumā meita Jums apgalvo, ka tāda informācija viņai ir zināma, uzjautājiet viņai, ko tieši viņa zina, un no kurienes viņai ir šī informācija. Palabojiet meitai zināmo informāciju, ja meitas teiktais nav pareizs vai precīzs.

6. Atcerieties,  - katrs bērns ir personība ar savām individuālajām īpašībām. Ņemiet to vērā, gatavojoties tādai sarunai. Katram bērnam ir vajadzīga individuāla pieeja.

 

Uzticamas, tuvas attiecības, kas valda starp mammu un meitu – tā ir sirds miera un harmoniskas meitas attīstības garantija. Atbalstiet savu skaistulīti, sarunājieties ar viņu par visu, kas viņu interesē, uzticieties viena otrai, un viņa būs ne tikai Jūsu meita, bet arī pati tuvākā, pateicīgākā draudzene.

 

Vai Tu jau esi ar savu meitiņu runājusi par "meiteņu" lietām?