10 idejas sirsnīgiem svētkiem šaurā ģimenes lokā

10 idejas sirsnīgiem svētkiem šaurā ģimenes lokā

16. Dec 2020, 13:23 DivuMeituMamma DivuMeituMamma

Pandēmija mainīja spēles noteikumus, un šos Ziemassvētkus esam spiesti pavadīt vienas mājsaimniecības ietvaros. Tā kā visiem kopā dienu dienā šogad pavadīti jau vairāki mēneši, svētku brīvdienās gribās radīt īpašu noskaņu, lai tās patiešām atšķirtos no vīrusa uzspiestās rutīnas.

Piedomājot, kā šo īpašo sajūtu radīt mūsu ģimenē, atradu dažas idejas, kas var noderēt arī citiem.

1. Doties pastaigā ekspedīcijā

Lai kopīga pastaiga būtu aizraujošāka, vecāki sagatavo sarakstu ar lietām, kas jāatrod, esot ārā. Ņemot vērā apkārtni, kurā dzīvojat, tajā var iekļaut, piemēram, ozolu, karogu, kaķi, kanalizācijas lūku, piecstāvu māju utml. Vēl viens variants - Ziemassvētku tematikai veltīti objekti, piemēram, egle, virtene, Ziemassvētku vecīša attēls, cipari 2-0-2-1. Pirms pastaigas var vienoties - ja visi objekti tiks atrasti, bērni saņems kādu balvu.

2. Sarīkot pikniku mežā

Šīs idejas īstenošanu ierobežo tikai fantāzija un vieta, kuru izvēlēsieties piknikam. Ja ir iespēja iekurt ugunskuru, var cept kartupeļus, maršmelovus vai cīsiņus. Ja tādas iespējas nav, mājās sagatavojiet gardas sviestmaizes un termosu ar siltu dzērienu.

3. Organizējiet paši savu Ziemassvētku fotosesiju

Foršas foto atmiņas var radīt arī bez profesionāla fotogrāfa. Ļaujiet arī bērniem iejusties šajā lomā un izmantojiet atliktā starta opciju, lai uzņemtu kopbildes. Vēlāk bildes var izmantot elektroniskās apsveikuma kartītes veidošanā.

4. Izveidot gada vēlmju plakātu

Jā, plānot nākamo gadu ir grūti, bet sapņot taču neviens neaizliedza. Tāpēc ņemiet talkā žurnālus, meklējiet attēlus, kuri iedvesmo jūsu ģimeni, grieziet un līmējiet.

5. Organizēt kulinārijas konkursu

Lai svētku galda klāšanā iesaistītu visu ģimeni, piedāvājiet katram pagatavot vismaz vienu ēdienu. Protams, bērni neiztiks bez vecāku palīdzības, bet lai tie paši izdomā, ko vēlas pagatavot un vada procesu. Pēc degustācijas var aicināt nobalsot par gardāko ēdienu.

6. Sarīkot viktorīnu par Zsv tradīcijām pasaulē

Lai svētku dienās arī uzzinātu ko jaunu, sagatavojiet jautājumus par Ziemassvētku tradīcijām citās valstīs. Par katru pareizo atbildi paredziet mazo dāvaniņu, bet uzvarētājam sarūpējiet superbalvu.

7. Iesaitīties labdarības aktivitātē

Izdomājiet visi kopā, kam gribētu palīdzēt šajā svētku laikā un sarūpējiet dāvanu vai sniedziet cita veida palīdzību. Varbūt, kaimiņam senioram noderēs jūsu palīdzība produktu iegādē, vai arī esat gatavi ziedot barību tuvākajai dzīvnieku patversmei.

8. Pateikties par šo gadu

Gads bija smags, taču noteikti ir kaut kas, par ko varam pateikties katram ģimenes loceklim. Sagatavojiet pateicības kartītes, kurā ierakstīt kam un par ko pateicāties, un pastkastīti, kurā tās iemest. Pie svētku galda sadaliet kartītes un lai katrs izlasa, ko labu ir izdarījis citiem.

9. Spēlēt tradicionālās spēles svētku tematikā

Ja ģimenē ir kāda iecienīta spēlē, to var pieskaņot Ziemassvētkiem, piemēram, mēmais šovs, kartīšu atmiņu spēle, vārdu spēle, dārgumu meklēšana utt.

10. Atbrīvoties no liekā

Pārskatiet kopā ar bērniem rotaļlietas un apģērbus, kuri jau neder. Ja mantas vēl ir lietojamas, tās var atdot kādam paziņu bērnam vai arī ziedot, ja nē - visiem kopā sašķirot un iemest attiecīgajā atkritumu konteinerā.

Lai mums visiem jauki un sirsnīgi svētki! Un kurš lai zina, varbūt, kāda no šīm aktivitātēm kļūs par jūsu ģimenes Ziemassvētku tradīciju turpmākajos gados :)