Teātris jeb blėņpasakas

Teātris jeb blėņpasakas

30. Nov 2015, 09:18 IlvaV IlvaV

Nu jau otro reizi mums bija tā laime apmeklēt vienu no  tāda kā neformālā teātra Dirty Deal Teatro repertuāra Šmulītis izrādēm. Teātris noslēpies vienā to tirgus bijušajām noliktavām Spīķeru kvartālā Maskavas ielā. Telpas un iekārtojums tik pat neformāls, cik paši šī teātra mākslinieki, kas ir jaunie vai topošie aktieri, režisori utt. Tur valda jaunība, inovatīvu ideju meklèjumi, jaunā meklējumi gan izrādės, gan attiecībās ar mums, skatītājiem.

Pirmā izrāde, kuru nu jau pirms laika apmeklējām, bija "Mākoņi", kur bērniem interesantā, ar dažādiem pārskatāmiem eksperimentiem tika pastāstīts, kā rodas lietus, kas ir varavīksne utt. Bet uz teātra skatuves, protams, nevar būt tikai eksperimenti. Ļoti veiksmīgi izrādē tika iekļauti arī dzejoļi. Ļoti patika aktieru darbs! Tik meistarīgi nospēlēts, mazliet rotaļīgi, mazliet ar humoru, bet ar neizsīkstošu enerğiju un skatītāju uzmanības noturēšanu. Bravo!

Un tā sestdien pabijām jau uz otro šo mākslinieku darinājumu. Šoreiz izrāde "Blēņas un pasakas". Tie, kas lasījuši Imantu Ziedoni, noteikti atcerėsies, es teiktu, jocīgās pasakas par Nīkšķi un Mīkšķi saldajā Cukurpasakā,  Pasaku feju pasakā par Smalko žogu vai Ķeburkāji Ķ, vai Šķībo pasaku. Šīs un vėl daudzas citas pasakas trīs ļoti atraktīvi mākslinieki ar pavisam minimāliem, ikdienā pieejamiem līdzekļiem (nav nekādu speciālu tėrpu utmldz.) izspēlē uz skatuves. Brīžiem gan pavisam mazajiem, kas ap 4 gadi bija, uzmanība nojūk, bet tad atkal ğitāras skaņa un iespėja pašiem ar marakasiem (pașgatavoti no bundžiņām), sēžot uz grīdas novietotajos spilvenos, sist līdzi ritmu bėrnu interesi un sekot līdzi izrādei vėlmi atgriež atpakaļ un saasina. Tā ir gan muzikāla, gan mazliet kreizīga, neparasta, nu gluži kā paša Ziedoņa pasakas. Es gan ieteiktu pirms doties uz šo izrādi izlasīt kādu no Ziedoņa pasakām. Pavėrt durtiņas uz burvīgo Ziedoņa zemi. Un tad jau bērns tās varēs ieraudzīt savām acīm.20151130091508-23523.jpg

Teātrī iespējams arī iegādāties ko dzeramu un kādu našķi. Viss gan skaidrā naudā.  Vienīgais mīnuss (ne gluži -, bet fakts, ar ko jārėķinās), ko varu minēt, ir ļoti stāvās trepes uz 3.stāvu, kur noslėpusies kafejnīca un viena no zālēm. Pașiem mazākajiem varētu būt diezgan nedroša kāpșana, bet to pārbaudīșu nākamnedēļ, kad vedīșu savu divgadnieci pirmo reizi uz teātri. Un tas būs tieši šis teātris ar izrādi Lipīgie vārdi. Tad jau pastāstīșu, kā mums gāja.

Vēlu arī jums bėrnus iepazīstināt ar dažādu teātra pasauli!

 

IlvaV IlvaV 02. Dec 2015, 17:29 Tisha_

Paldies par labojumu.

01. Dec 2015, 22:57

Pielipigie vardi. Pec Rainja.

IlvaV IlvaV 30. Nov 2015, 09:26

Www.dirtydealteatro.lv var ieskatīties repertuārā