Reiz kāds izgudroja, bet es tam atradu citu pielietojumu.

Reiz kāds izgudroja, bet es tam atradu citu pielietojumu.

26. Nov 2012, 15:54 nosiguldas nosiguldas

Mans stāsts būs par mūsu mājas universālu darba rīku - sviesta nazi.  Izrādās, ka saknes meklējamas nemaz ne tik tālā pagātnē un sākotnēji lietot nazi un dakšiņu esot bijis diengan muļķīgs pasākums. Bet tad Francijas Luijs ir brīvprātīgi piespiedu kārtā panācis šo jauku darba rīku ieviešanu ikdienā. Te nu viss būtu skaidrs.

Kur tad es izmantoju sviesta nazi, bez labām manierēm pie galda.

Tā kā savā dārzā esmu izveidojusi vairākus laukumiņus no akmeņiem, dobju malās ir akmeņu kārtojumi, gar pašu mājas sienu arī. tagad jau es daru gudrāk zem akmeņiem lieku plēvi, bet tikko, kad sāku veidot dārzu par to pat neiedomājos un arī dobju malā plēvi uzlikt nevar.

Katru pavasari akmentiņi nosēdās un nācās tos izcelt no zemes, tāpat nezāles starp akmeņiem un lūk, risinājums nāca pats no sevis- pie mammas veco trauku kastē atradu vecu sviesta nazi.

Tagad nevaru iedomāties darbus dārzā bez tāda unikāla palīga, nezāles ar viņa palīdzību ir viegli izcelt, pacelt akmeņus, uzrušināt puķupodus un puķu kastes, izcelt no zemes mazos stādus vai sīpolpuķes.

Tagad, kad Katrīne ir paaugusies, bez mīļā nazīša nekur, kā viens no labiem pielietojumiem, griežam plastalīnu.

Kas to būtu domājis, bet labais vecais nazītis ir patiesi neaizstājams arī manā virtuvē. Tātad no mammas meitai un tālāk iespējams mana meita tam izdomās kādu citu ,jaunu pielietojuma veidu.

Piedalies konkursā "Reiz kāds izgudroja.."!

www.zilibrinumi.lv

Meklē bērnu zinātkāres centru

"Zili brīnumi"

t/c "Galleria Riga" sestajā stāvā!

20121115120705-29580.jpg

Uzzini vairāk www.galleriariga.lv!

 

nosiguldas nosiguldas 27. Nov 2012, 09:10

☹bildītes gan nav, bet tas patiesi ir visparastākais padomju laika sviesta nazītis

mamma27 mamma27 26. Nov 2012, 22:07

👍