Radošajā telpā „Ideju bode” tiks demonstrēta filma „Īvs Senlorāns”

22. Oct 2014, 11:48 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šo ceturtdien, 23.oktobrī pulksten 19:00 notiks kārtējais kino seanss, ko nodrošina neatkarīgais kinoteātris „Kino bize” un radošā telpa „Ideju bode”. Šoreiz skatītājiem tiek piedāvāta iespēja noskatīties krāšņo un emocionāli aizraujošo stāstu, kas atklāj modes pasaules aizkulises un talantīgā mākslinieka Īva Senlorāna ceļu uz atzinību. Biļetes cena 2 eiro.

Piedāvātā filma ir ieskats franču modes dizainera Īva Senlorāna dzīvē kopš 1958. gada, kad 21 gada vecumā viņš rada savu pirmo kolekciju Diora modes namam un vēl pat nenojauš, ka viņu sagaida galvu reibinoša karjera un neprātīga mīlestība. Filma ir par kautrīgu jaunieti no Alžīrijas, kurš top pasaules slavens. Pateicoties milzu panākumiem un jūtām pret Pjēru Beržē, kurš kļūst par viņa dzīves lielo mīlestību un darījumu partneri, tiek radīta impērija „Yves Saint Laurent”, kas satricināja modes namu pasauli ar pirmo "gatavs valkāšanai" kolekciju. Īvu Senlorānu atveido jaunais talantīgais aktieris aktieris Pjērs Ninē.

Filmas patrons ir tas pats ar briljantu biznesa guru Pjērs Beržē, kurš šobrīd 83 gadu vecumā vada Pierre Bergé&Yves Saint Laurent Foundation un rūpīgi sekoja, lai filmas scenārijā "nebūtu ne lāsītes nepatiesības" par viņa un Senlorāna attiecībām. Ar attiecībām te domātas gan divu radošā ziņā spēcīgu biznesa impērijas pārstāvju attiecības, gan skandalozi romantiskās attiecības, jo Pjērs un Īvs mīlēja viens otru, bija greizsirdības scēnas un uzticības laušana teju pusgadsimta ilgumā. Filma ir šīs ģimenes akceptēta biogrāfiska filma par modes ģēnija YSL jaunību. Pjērs Beržē filmēšanas grupai uzticējās, izsniegdams Īva Senlorāna vēsturisko, īsto ateljē un dzīvojamo telpu atslēgas gan dizainera mājās Parīzē, gan vasaras rezidencē Marokā, kur, būdams slims ar smadzeņu audzēju, Senlorāns pavadīja mūža pēdējos gadus. "Nu un ka filma ir pārāk sentimentāla un liriska? Es sapratu, ka varu uzticēties šī jaunā režisora jutekliskajai pasaules un cilvēku izjūtai, viņa entuziasmam un radošajai vīzijai par Senlorānu, kuru Džalils Lespērs izstāstīja, reiz atnācis ciemos. Es sapratu, ka varu dot Džalilam pat mūsu mājas atslēgas Marrākešā, blakus muzejam," kinodarbu komentē Pjērs Beržē.

"Esmu sasniedzis visu, par ko reiz sapņoju. Zemes dzīvē nožēloju tikai vienu - ka džinsa bikses neizgudroju es," teicis Īvs Senlorāns, kura lielākais apģērbu dizainera izaicinājums bija ieviest sieviešu modē vīriešu modes aksesuārus. Tas viņam arī izdevās kā nevienam visā 20. Gadsimtā. Īvs Senlorāns arī bija pirmais, kurš pieļāva, ka augsto modi demonstrē melnādainas modeles.