Māmiņu Klubā Grūtnieču vingrošana pirmdienās un ceturtdienās!

Māmiņu Klubā Grūtnieču vingrošana pirmdienās un ceturtdienās!

30. Dec 2015, 12:09 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ikviena sieviete grūtniecības laikā ir skaista. Patiešām skaista, jo viņa zem sirds nēsā jaunu dzīvību – mazuli. Lai gaidīšanas laiks būtu harmoniskāks, ārsti topošajām māmiņām nesēdēt pie TV un nemitīgi neēst „par diviem”, bet gan darboties un doties vingrot! Arī Māmiņu Klubs aicina topošās māmiņas uz grūtnieču vingrošanas nodarbībām pirmdienās un ceturtdienās!

20140117090429-94777.jpg

PIRMDIENĀS vingrošana ar dūlu Katrīnu Puriņu.Piesakies šeit->>>

CETURTDIENĀS vingrošana ar vecmāti un dūlu Lieni Ceriņu. Piesakies šeit->>

Grūtniecība ir sevis saudzēšanas laiks, bet ne slinkošanas laiks. Tāpat uzskata arī grūtnieču vingrošanas vadītājas Katrīna Puriņa un Liene Ceriņa, kuras iesaka visām topošajām māmiņām pēc 12.grūtniecības nedēļas apmeklēt grūtnieču vingrošanas nodarbības. Kāpēc? Jo:

-         Grūtniecības laikā papildu slodzi piedzīvo mugurkauls, tāpēc vingrošana, stiprinot vēdera presi un iegurņa muskuļus, palīdzēs stiprināt un saudzēt arī mugurkaulu.

-         Grūtnieču vingrošanas laikā topošās māmiņas iemācās arī pareizi elpot, kas savukārt atvieglos dzemdību sāpes un piegādās mazulim vairāk skābekli.

-         Vingrinājumi palīdz arī stājas korekcijā.

-         Grūtnieču vingrošana palīdz stiprināt izturību.

Ieteicams apmeklēt grūtnieču vingrošanas nodarbības jau no 12. grūtniecības nedēļas. Kustēšanās ir liela nozīme māmiņas labsajūtai. Jo mammīte vairāk kustas, jo viņa jūtas daudz labāk! Vingrošana palīdz gan fiziski, gan psiholoģiski savest sevi kārtībā un justies labi, jo visas nodarbības laikā māmiņa ir kopā ar bērniņu un tas ir vēl viens pozitīvais aspekts.

Arī mājās pēc šādas nodarbības apmeklēšanas māmiņas var vingrot, tikai tad ievēro, ka Tev jābūt piesardzīgai un lēnākai, jo nav speciālista, kas Tevi pieskatītu un kontrolētu. Tomēr pirmo nodarbību noteikti vajadzētu veikt kopā ar speciālistu! 

IEPAZĪSTAM GRŪTNIEČU VINGROŠANAS VADĪTĀJAS!

PIESAKIES GRŪTNIEČU VINGROŠANAS NODARBĪBĀM PIRMDIENĀS ŠEIT->>>

 Katrīna Puriņa – aktīvi praktizējoša dūla, studē Rīgas Stradiņa universitātē ārsta specialitātē, studējusi arī Rīgas Stradiņa universitātes Rehabilitācijas fakultātē, ieguvusi RSU izdotu sertifikātu par mācību programmas "Fiziskās aktivitātes sievietēm grūtniecības laikā un pēcdzemdību periodā" apgūšanu, trīs gadus ilga pieredze kā dūlai Rīgas Dzemdību namā, P.Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Dzemdību nodaļā un plānotās mājdzemdībās, vada nodarbības topošajiem vecākiem, divu meitu mamma, raksta blogu vecākiem.

Kad notiek?

Pirmdienās

Kur notiek?

Māmiņu kluba mājīgajās telpās Vīlandes ielā 1-3, 2. stāvā, ieeja no Elizabetes ielas

Kas vēl būtu jāzina?

Vingrošanas var uzsākt no 13. grūtniecības nedēļas, un turpināt līdz pat mazuļa dzimšanai
Vingrošanai nepieciešams ērts apģērbs – krekliņš, bikses, zeķītes. Grūtnieču jostas pirms nodarbības novilkt.

Pirms vingrošanas ieteicams konsultēties ar savu ginekologu vai vecmāti.


PIESAKIES VINGROŠANAS NODARBĪBĀM CETURTDIENĀS ŠEIT->>

20131108152216-70705.jpg

Liene Ceriņa iesaka vingrot visām topošajām māmiņām, jo treniņš ir vajadzīgs gan stiprām, gan vājām grūtniecēm. Vājām sievietēm jāstiprina muskulatūra, bet sportistēm jādomā par relaksāciju, jo būtiski ir mācēt atslābināt muskulatūru. Relaksācijas rezultātu var redzēt dzemdībās – ja nav plīsumu, tad dzemdētāja ir mācējusi atslābināties un tas ir palīdzējis.

Kad notiek?

ceturtdienās

Kur notiek?

Māmiņu Klubā, Vīlandes ielā 1-3, 2. stāvā, ieeja no Elizabetes ielas