Komentāru KONKURSS: Kā Tev patika jaunais Māmiņu Kluba raidījums?

Komentāru KONKURSS: Kā Tev patika jaunais Māmiņu Kluba raidījums?

07. Feb 2018, 00:31 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jā, tas nu ir noticis. Šorīt tikāmies ar Tevi jaunajā Māmiņu Kluba raidījumā kanālā “STV Pirmā!”. Un tagad tā ik svētdienas rītu – plkst. 9.30 tiksimies, lai parunātu par to, kā ir būt mammai, sievai, draudzenei, kolēģei. Un, galu galā, arī sievietei. Runāsim par attiecībām, veselību, skaistumu, bērniem un vēl daudz ko citu. Par visu, kas Tev svarīgs.

Šo svētdien raidījumā atklāti runājām par laulību, mīlestību  un intimitāti ar Latvijā skandalozākās grāmatas "Saplēstās Mežģīnes" autori Karīna Račko, aktualizējām jautājumus par "māmiņas izdegšanu" un sevis pieņemšanu. Iepazināmies arī ar topošajiem vecākiem, kuru gaitām no dzemdībām līdz pat bērniņa vienam gadam sekosim seriāla formā  visu sezonu Laimīgā mazuļa dienasgrāmatā, bet kopā ar ēdienu blogeri Ingu Kalniņu gatavojām veselīgas receptes visai ģimenei.

20180201233218-24642.jpg

Mums ir svarīgs Tavs viedoklis, tāpēc aicinām tepat komentāros pastāstīt:

  • kā Tev patika Māmiņu Kluba jaunais raidījums?
  • Uz kādiem jautājumiem Tu vēlētos rast atbildes nākamo raidījumu sižetos?

Protams, neiztikt arī bez dāvanām!

Starp visiem portāla un Facebook komentāru autoriem izlozēsim vienu laimīgo, kas tiks pie balvas, kuru novērtēs ikviena sieviete un mamma.

BALVA

GRŪTNIEČU MASĀŽA

pie sertificētas kosmētiķes un sertificētas masieres Natālijas Kirjuhinas

20180201232943-13193.jpg

VAI

SEJAS SKAISTUMKOPŠANAS PROCEDŪRA

pie kosmētiķes Ivetas Libertes

Māmiņu Kluba Vecāku skolā

pēc laimētājas pašas izvēles

 

Laimīgo balvas ieguvēju izlozēsim 9.februārī.

laachukinsh laachukinsh 08. Feb 2018, 14:36

Ļoti, ļoti liels paldies par jauno raidījumu! Beidzot pārmaiņas pēc ar interesi noskatījos visu, visu. Ļoti patika gan plašā intervija ar grāmatas autori, gan superbēbīša gaidību stāsts. Šobrīd pati esmu 8.mēnesī, laikam tieši tādēļ viss raidījums boja tik saistošs- gan par šī brīža jautājumiem, gan saprotot to, ka drīz būšu mamma ar bēbīti uz rokām, bet joprojām jāspēj būt arī sievietei savam vīram.
Citos raidījumos ļoti interesētu gan mediķu viedokļi par bērniņa veselībai vajadzīgo - gan uzturu, gan kopšanu, gan potēm. Tāpat arī gribētu dzirdēt par jauno māmiņu iespējām doties sabiedrībā ar bērniņu. Īpaši interesētu, cik pieejami būs Dziesmu un deju svētku pasākumi ar mazo.

Maaminja Diaana Maaminja Diaana 07. Feb 2018, 17:28

Tad nu tā:
• Jaunajam raidījumam doma noteikti ir LIELISKA 😉 pateicoties mūsdienu tehnologijām, raidījumu varēju noskatīties vēlāk; to skatījos divas reizes, jo pirmajā reizē dēliņš līdz galam neļāva noskatīties (parasti viņam patika tā muzika un bēbīši, kas bija starp sižetiem iepriekšējā raidījumā). Tagad šo raidījumu tiešām var nosaukt par "Māmiņu Klubu", jo daudz stāsta par sievietēm (māmiņām).
• Manuprāt, būtu vērtīgi sākt parādīt sabiedrībai par ģimeni, kura dod mājas pamestajiem bērniņiem - tieši šīs ģimenes būtu pelnijušas palīdzību no MK puses (ārstu apmeklējumi, dažādi padomi utt.). Varētu pat izveidot tādu kā Superbēbītis, tikai galvenajā lomā ģimene, kura dod māju pamestam zīdainītim - tā mēs redzētu, ar ko jārēķinās, kāda ir procesuālā kārtība; būtu iespēja sekot līdzi šāda mazulīša attīstīnai. Tā varētu pamazām popularizēt šo jautājumu, varbūt tas iedrošinās vēl citas ģimenes palīdzēt šādiem bērniņiem 😀
• Tāpat, manuprāt, interesanti būtu atspoguļot katrā raidijumā bērna vecuma galvenos attīstibas posmus no psiholoģiskā viedokļa (kādu informāciju laicīgi bērniem skaidrot, piemēram, kad vislabāk sākt runāt par mēnešreizēm, "slapjajiem sapņiem" vai pirmo seksu; kad bērnam vislabāk mācīt normas utt.) un kādā formātā vislabāk būtu ieteicams pasniegt šādu informāciju (piemēram, auzvest uz attiecīgā temata izrādi; izveidot "domu grupu" un kopīgi pārrunāt ar vairākiem jauniešiem par viņu kermeņa attīstību utt.
Ceru, ka domu sapratāt ❤❤❤

mamma27 mamma27 05. Feb 2018, 18:10

Pirmkārt- paldies par jauno raidījumu. Godīgi sakot ,jau kādu laiku raidījumu neskatījos,jo visas tēmas bija labi zināmas. Šad tad ,kad kaut kas intresēja ,tad sižetu noskatījos online.
Šoreiz arī netiku uz pirmizrādi ,bet noskatījos vakarā STV.
Man patika,ka tēmas ir gan mazuļiem ,gan jau lielākiem bērniem. Receptes protams nekad nevar būt par daudz , un galvenais pluss- kaut kas sievietei.
Protams jauki visa raidījuma garunā iepīts stāsts par aktuālu lietu- romānu sievietēm. Bija interesanti paklausīties kā tapa šis romāns un saprast,ka galvenais ir gribēt un nebaidīties darīt ko jaunu!
Man vistuvākais bija sižets par izdegšanu. Te nu Kristīni ļoti labi sapratu. Īstenībā jau pirms viņa aizgāja uz laiku no MK bieži domāju- kā viņa vispār to varēja izturēt.Mazs bērns, darbs un vēl skolnieks. Es biju gluži tādā pašā situācijā tikai vēl + viens. Un vasarā arī man bija izdegšana, veselības problēmas un iepējams arī ieguvu "draudzeni"distoniju. Vēl ar vien no visa neesmu tikusi vaļā. Tomēr klausoties Kristīni un Diānu Zandi guvu apstiprinājumu sev,ka visu ko darīju ,darīju pareizi un piecēlos, saņēmos un darīju tālāk. Lai arī bija grūti un ir vēl ar vien.
Tad nu izlaižot šo stāstu caur sevi jutos atbalstīta un sapratu ,ka varu arī es!
Katrā ziņā -paldies par jauno formātu. Man patīk! Kad ik pa laikam rakstīju anketās,ka gribās arī ko lielākiem bērniem,beidzot tas ir noticis,jo mamma nebeidzas līdz ko bērns sasniedz pirmskolas vecumu,bet mamma tik pa īstam sākas! Man tā brīžam šķiet ar skolēnu trešklasnieku , un lielo bērnudārznieci,kas jāgatavo skolai.
Noteikti skatīšos šo raidījumu ,jo tagad te ir daudz kas arī priekš manis. 😀

Martuu Martuu 04. Feb 2018, 14:38

Labi,ka var paslēgt atpakaļ,ja nokavēts laiks,skatījos ierakstā.
Sākumā likās dīvaini,cits formats,cits viss,beet ar laiku būs labi.
Patika,ka tiek runāts par sajūtām,realitāti un to iznākumu,ka tika cauri.
Vairāk mērķauditorijas būs un tā turpināt!

Par ieteikumiem---
1. Attiecības starp brāli un māsu,sākot no mazotnes,kā un ko darīt,jo nav māsa un māsa,brālis un brālis,kad nodarbes būtu vienādas,jo brālim un māsai intereses ir dažādas,bet kā lai tās savieno kopā,lai vēlāk dzīvē nav čau un attā attiecības un necieš vienu otru.. un vispārīgi par bērnu savstarpējām attiecībām kā tādām.
2. Par redzi! Par brillēm! Ieteikumi,risinājumi,reālas metodes,kā iemacīt nēsāt jau no 1,6 gadu vecuma brilles. Un visi bērni nav vienādi,lai viena metode uz visiem,izmeklēt un piedāvāt dažādas.(šobrīd ļoti aktuāli)un arī mūsdienās brilles ar vien vairāk un vairāk bērniem.
3. Bērnu disciplinēšana ar mēru. (Mantu savākšana, iešana pie rokas ,slikta uzvediba veikalā utmldz)
..pagaidām uz momentu viss,bet gan jau vēl kaut kas ir,ko varētu. 😀
Ja nāks vēl domas,pierakstīšu vēl.

🌷

ViKrEm mamma ViKrEm mamma 04. Feb 2018, 13:36

Man raidījums ļoti patika, patika stils, kā tas ir sasaistīts ar vienu stāstu, kur galvenā loma ir vienai sievietei, mammai par viņas pieredzi būt mammai, sievietei, par viņas ikdienu un paradīt caur to arī citas tēmas. Tas tiešām ir ļoti veiksmīgi savīts kopā. Patika arī, nemanāmi īsās reklāmas pauzes un, ja sākumā šķita, ka varbūt stunda varētu būt par garu, tad tagad saku - nē. Ar stundu bija ok, lai uzzinātu citu sieviešu pieredzi, iedvesmotos jaunām receptēm. Manuprāt, aptvertas arī dažādas mērķauditorijas - gan grūtnieces, gan jaunās mammas, gan mammas ar pieredzes bagāžu, gan mammas-meitas, gan arī sievietes, kas ikdienā ir tik ļoti nozīmīgi.
Paldies par jauko raidījumu un gaidām nākamo svētdienu, lai izdodas šo "vilni" noturēt, jo jūtama jauna elpa, jauna enerģija un vēlme iepriecināt mūs - mammas, sievietes.
Ļoti vēlētos
1. caur "superbēbi" uzzināt par nepieciešamajām pārbaudēm grūtniecības laikā, kādēļ tik daudz tās ir nepieciešamas, kā sadzīvot ar lieko svaru grūtniecības laikā, vai tas vispār uztrauc grūtnieces un, cik tas ir veselīgi. Vai drīkst ēst visu, ja ļoti kārojas, vai tomēr sevi jāierobežo. Ko drīkst un nedrīkst no skaistuma un spa procedūrām grūtniecēm.
2. Par mazuļa attīstību no 1 gada vecuma, kad tas ir gatavs bērnudārzam, nodarbībām
3. Ģimeņu sestdienas un svētdienas, kā ģimenes tās pavada, kādas ir tradīcijas
4. Cik viegli, vai grūti ir būt profesionālu sportistu vecākiem, pirmais, kas man ienāca prātā Paula Jonasa ( MX2 pasaules čempiona motokrosā mamma), kā tiek galā ar stresu un emocijām, kad no dažu gadu vecuma Tu savu atvasi laid trasē, nezinot, kā tas viss beigsies, jo šis nav šahs, šis ir ļoti bīstams sporta veids. Kad jāspēj vēl rūpēties par lielo māsu, par mazo māsu. Skatoties uz šo ģimenes komandu, esmu pārsteigta, kā tas viss ir samenedžēts un visi ir kā vienota komanda. ĪSĀK SAKOT - STĀSTI PAR STIPRĀM UN ZINĀMĀM ĢIMENĒM, jo pieļauju, ka arī viņiem neiet ļoti viegli, kā mums no malas tas izskatās, jo visi šie panākumi ir nākuši par ļoti lielu cenu.
5. Krīzes attiecībās, kad tiek tam pāri un, kad šķiras, statistika, realitāte...
6. Gribētos gaidot Latvijas 100 dzirdēt stāstus par kuplām ģimenēm Latvijā un arī stāstus par latviešu ģimenēm ārpus Latvijas, bet, kuras piekopj latviešu tradīcijas un plāno nākotnē braukt mājās.
7. Svētki ģimenē, skolā, bērnudārzā, darbavietā, draudzenu vidū, kā mēs katrs svinam mūsu lielo svētkus, piemēram, Valentīndienu, 8.martu, Lielo piektdienu, Lieldienas, 1. un 4.maiju, Līgo un Jāņu dienu
8. Noteikti neizslēgt no raidījuma dienaskārtības gatavošanu, gatavošanu kopā ar bērniem, cik daudz mūsdienās bērni-pusaudži prot gatavot? Uzturs skolā, bērnudārzos? Kādēļ tik slikti omega6/omega3 rādītāji ir tieši bērnu un pusaudžu vidū? Kas to ietekmē?
9. Noteikti aktuāli arī būtu runāt par dažādām saslimšanām, piemēram, tagad gripas laikā, kad plosās rota vīrusi, kad pavasarī aktīvs ir ērču laiks, vasarā dažādi knišķļi, čūskas. Varbūt varētu apskatīt arī dažādos speciālistus, piemēram, ko dara endokrinologs, ko ķirurgs, ko lors, kādēļ nepieciešama USG maziem bērniem, kad jāmeklē rehabilitologa palīdzība. Varbūt var sadarboties ar kādu no mūsu lielajām slimnīcām, kur konkrētā rubrikā tiek apskatīti šie speciālisti caur konkrētiem stāstiem, ģimenēm.