Nelietderīgākās dāvanas ir dekori, mīkstās rotaļlietas, dušas želejas un ziepes

Nelietderīgākās dāvanas ir dekori, mīkstās rotaļlietas, dušas želejas un ziepes

13. Dec 2012, 11:12 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tirdzniecības centrs Galleria Riga pirms Ziemassvētkiem veica aptauju, kurā piedalījās 371 respondents. Aptaujas dati liecina, ka lielākajai daļai Ziemassvētki asociējas ar ģimenes kopā sanākšanu, bet kā netīkamākā dāvana vairumam liekas mīkstās rotaļlietas, dušas želejas un ziepes.

Netīkamākās Ziemassvētku dāvanas

Vairums aptaujas dalībnieku atzina, ka, viņuprāt, visnelietderīgākā dāvana, ko var pasniegt Ziemassvētkos, ir dekori. Tāpat kā netīkama dāvana tika atzīta dušas želeja vai ziepes. Tā norādīja 23% aptaujāto. Savukārt 17% norādīja, ka atturas Ziemassvētkos pasniegt mīkstās rotaļlietas, jo tās, viņuprāt, ir nelietderīgas dāvanas.

Dāvanu iegādes laiks

Aptaujā noskaidrojās, ka aptuveni puse par Ziemassvētku dāvanu iegādi domā laikus, bet otra puse to atliek uz pēdējo brīdi. 49% Ziemassvētku dāvanas iegādājas jau decembra sākumā, bet 47% to dara neilgi pirms svētkiem. Savukārt 3% savus mīļos iepriecina ar paša gatavotām dāvanām, bet 1% nepērk dāvanas.

Ziemassvētki – ģimenes kopā sanākšanas svētki

Vairumam aptaujas dalībnieku Ziemassvētki asociējas ar ģimenes kopā sanākšanu (67%) un eglīti (64%). Tāpat lielai daļai asociācijas saistās ar tādiem gardumiem kā piparkūkas (40%) un mandarīni (33%), kā arī ar Ziemassvētku vecīti ar dāvanām (37%). 23% aptaujāto šie svētki saistās ar sniegotām dienām, bet 14% – ar brīvdienām un atpūšanos no darba. Savukārt 10% aptaujāto nesaraujami jēdzieni ir Ziemassvētki un Jēzus Kristus piedzimšana. Tā kā Ziemassvētki ir laiks, kad tiek klāts bagātīgs svētku galds, daļai no aptaujātajiem asociācijas saistās arī ar pārēšanos (7%).

Ziemassvētku vecīša brīnums

Daudzi jeb 34% no aptaujas respondentiem atzīmēja, ka pārstājuši ticēt Ziemassvētku vecīša eksistencei skolas vecumā. Savukārt 32% pārstāja ticēt Ziemassvētku vecīša brīnumam līdz skolas vecumam. Tomēr 28% respondentu, kas apveltīti ar labu humora izjūtu, atzina, ka joprojām tic Ziemassvētku vecītim. 7% nekad nav ticējuši viņa eksistencei.

Īpašā Ziemassvētku noskaņa Galleria Riga

Šo piektdien, 14. decembrī, no plkst. 16:00 līdz 19:00 Galleria Riga piektajā stāvā norisināsies bezmaksas pasākums bērniem, kurā viesosies Ziemassvētku vecītis, cirka mākslinieki un zvēru karnevāls. Pasākumā laikā bērni varēs piedalīties dažādās radošajās darbnīcās, kā arī iet rotaļās.

Tāpat ikviens tiek aicināts no 14. līdz 31. decembrim baudīt dzīvo mūziku jeb burvīgās klavieru un saksofona skaņas. Savukārt Galleria Riga piektajā  stāvā bērnus un pieaugšos priecēs baltie klavieres un bungas spēlējošie lāči.

Kura Tavuprāt, ir nelietderīgākā dāvana?

*Aptauja veikta elektroniski laika posmā no 30. novembra līdz 7. decembrim. 

princesemince princesemince 13. Dec 2012, 14:21

man, piemēram, nekas nav pret dušas želeju dāvanā (ziepes nelietoju) 😀 dekori un mīkstās mantas - jā, tādas noteikti būtu nelietderīgas, lai gan bērna "saimniecībā" gan jau atrastos pielietojums arī šīm lietām.

aab aab 13. Dec 2012, 12:31

man šķiet, ka dāvanu lietderīgums ir atkarīgs no paša saņēmēja, no viņa vecuma un arī vēlmēm. ir cilvēki, kas tieši grib, lai viņiem ir tā dušas želeja un ziepes kā dāvana.
bet par tām mīkstajām mantiņām pilnīgi piekritīšu Mamma27.

mamma27 mamma27 13. Dec 2012, 11:53

piekrītu ,ka mīkstās mantas ir nederīga dāvana. kaut ko īpašu jau var kādreiz ,bet vairumā tomēr tās mantas tikai uzkrāj putekļus un reti kurš ar viņām spēlējās.