63% bērnu ir vismaz viena alerģija

63% bērnu ir vismaz viena alerģija

26. Oct 2012, 14:20 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Noskaidrosim, ko vairāk par alerģijām, kas skar Māmiņu Kluba ģimenes!

Ar vismaz 1 alerģiju sirgst 80% aptaujāto un tikai 20% atzīst, ka alerģijas viņus neskar.

Visbiežāk alerģiskas reakcijas izraisa putekļi (42%), noteikti pārtikas produkti (29%), dzīvnieku spalvas (21%) vai ziedputekšņi (17%). 31% aptaujāto kā alerģiskas reakcijas izraisītāju min citu alergēnu, bet konkrētāk nosauc - metālu, tīru vilnu, sauli, mitrus un vēsus laikapstākļus, kā arī - pelējumu un saldumus. Bet ir aptaujātie, kas atzīst, ka ārsts vēl viņiem nav noteicis alģerijas izraisītāju.

Lielākajai daļai aptaujāto alerģija ir parādījusies pieaugušā vecumā (37%), bet kopš dzimšanas ar to sadzīvo 33% aptaujāto. Savukārt, 27% atzīst, ka alerģija viņiem ir tikai kopš skolas vecuma, un tikai 3% aptaujāto alerģija ir parādījusies pirmsskolas vecumā.

Pie alergologa devusies vairāk kā puse aptaujāto (57%). Un alerģijas ārstēšanai medikamentus izmanto 67% aptaujāto.

Alerģijas simptomus pārsvarā mazina ar dažādām metodēm, kā, piemēram, izvairīšanās no alergēna, bet starp populārākajām zālēm ierindojas Zyrtec (36%), bet ir, kas lieto arī Pulmicort, Loratin un Ventolin aerosolu. 5% gadījumu ārstēšanās līdzeklis ir Claritine N10, savukārt, citus antihistamīna līdzekļus lieto veseli 50% aptaujāto. Ziedes bez hormoniem ārstēšanā izmanto 12%, bet homeopātija talkā tiek ņemta vien 4% gadījumu.

63% bērnu ir vismaz 1 alerģija.

Bērniem pamatā ir pārtikas alerģija (47%), alerģija pret ziedputekšņiem (24%), putekļiem (24%), dzīvnieku spalvām (24%), atsevišķiem medikamentiem (18%), insektu kodumiem (12%) vai sadzīves ķīmiju (6%).

Bērniem kā ārstniecības metode alerģijas gadījumā tiek izmantoti antihistamīna līdzekļi (52%), vai vienkārši izvairīšanās no alergēna (44%).

Alerģija, kopš tās parādīšanās pastiprinājusies ir pusei bērnu (50%), bet mazinājusies un izpaužas retāk vien 20% bērnu. Pārejoša - brīžiem parādās, brīžiem pazūd - 17% gadījumu.

Par to, ka otrās paaudzes antihistamīna medikamenti - Claritine N10 nodrošina ilgstošu iedarbību zina 43% aptaujāto, bet 73% zina, ka šis preparāts neizraisa miegainību.

Aptaujā piedalījās 250 respondenti

Afrin jūras ūdens 75ml un Afrin jūras ūdens 20ml

Afrin® PureSea™ attīra un mitrina deguna gļotādu  - pieaugušajiem un bērniem no 3 gadu vecuma.

Afrin® PureSea™ aizliktam degunam -  pieaugušajiem un bērniem no 6 gadu vecuma, kuriem ir aizlikts deguns.

Afrin® PureSea Baby - paredzēts bērniem un zīdaiņiem no 2 nedēļu vecuma.

  • 100% dabīgs, sterilizēts, atšķaidīts jūras ūdens
  • Drošs
  • Efektīvs
  • Vienkārši lietojams
  • Deguna eju skalošanai
  • Lietojams ilgstoši
  • Lietojams vairākas reizes dienā
  • Atļauts lietot grūtniecēm un sievietēm, kas baro bērnu ar krūti
  • Satur daudz mikroelementu
  • Nesatur konservantus un ķīmiskas piedevas
  • Labi pielāgots pat visvārīgākās deguna gļotādas ārstēšana

Paldies visām aptaujas dalībniecēm!

Un pie Afrin tiek -

aptaujas dalībniece, kuras e-pasts sākas ar -

k_talberga@..

Apsveicam! Par balvas saņemšanu raksti uz kristine@maminuklubs.lv!

Māmiņu Klubs

 

Claritine 10mg N10atvieglo alerģisku reakciju izraisītus simptomus – šķaudīšanu, izdalījumus no deguna, deguna niezi, dedzināšanu vai niezi acīs, ko rada alerģija pret ziedputekšņiem, pārtiku, putekļu daļiņām, dzīvnieku spalvām, pelējuma sēnīti, sadzīves ķīmiju u.c. 

CLARITINE N10–bezrecepšu medikaments alerģijas simptomu mazināšanai. Medikaments ir otrās paaudzes antihistamīna preparāts un alerģisku reakciju mazināšanai nepieciešama tikai viena tablete dienā. Parasti neizraisa miegainību.

Zāļu nepamatota lietošana ir kaitīga veselībai. Pirms zāļu lietošanas rūpīgi izlasiet instrukciju un konsultējieties ar ārstu vai farmaceitu.