Diennakts bērnudārzos bērnu arvien daudz

15. Oct 2012, 07:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Iemesli, kāpēc vecāki savus vēl pavisam mazos bērnus ievieto diennakts aprūpes grupās ir ļoti dažādi, bet vairāki no tiem parāda valsts sociālās sistēmas un sabiedrības domāšanas vājās vietas. Kā šo situāciju skaidro pirmsskolas izglītības iestādēs, kur par bērniem rūpējas no pirmdienas rīta līdz piektdienas vakaram, šonedēļ pētīja LTV raidījums De Facto.

De Facto

princesemince princesemince 15. Oct 2012, 11:27

kaut kā reiz aizrunājos ar kādu sievieti, kam zināšanas par šīm diennakts grupām. viņai vistrakāk likās bērnu slimošanas reizes, jo mēdz gadīties, ka mamma visu nedēļu nav sazvanāma, bērnam augsta temperatūra - ko darīt? gandrīz sanāk, ka tāds 3-4gadnieks viens pats jāievieto slimnīcā, kas patiesībā arī ir pareizākā rīcība.
vispār ļoti smags darbs personālam, jo jāieaudzina bērnos ģimeniskums, kuru kaut kādu (labi, reizēm objektīvu) apstākļu dēļ nevar nodrošināt paša vecāki.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 15. Oct 2012, 09:09

Jā, man arī tas bija pārsteigums - nez ko uz to teiktu LM, kas koordinē audžuģimeņu kustību

lauvinja lauvinja 15. Oct 2012, 08:54

Redzēju sižetu TV, fakti, protams ir šokējoši, tomēr, tas kas mani šokēja visvairāk ir - audžuģimenes bērnus nogrūž diennakts bērnu dārzā! Forši, īpaši ņemot vērā to, ka audžuģimenes saņem no valsts nelielu, bet materiālu atbalstu, tajā pat laikā bērnu nogrūžot.