Šogad pirmo reizi nolēmu pagatavot pashu.
Izpētīju daudzās receptes un šoreiz izvēlējos pashas recepti no žurnāla "Ievas virtuve".
Gatavoju es vārīto pashu.
Pashai vajadzēs:
- 500 g sausa biezpiena:
- 2 olas;
- 100 g sviesta;
- 200 g bieza skāba krējuma;
- 150 g cukura;
- 100 g mandeļu;
- 50 g rozīņu;
- 100 g zāvētu aprikožu un plūmju;
- 2 TK vanilīncukura.
Biezpienu izberžam caur sietu.
Pa vienai pievienojam olas.
Pieliekam klāt krējumu.
Visu samaisām.
Katliņā lēni sildām sviestu, cukuru, vanilīncukuru un var pierīvēt citrona miziņu.
Pakāpeniski liekam klāt ar olām un skābu krējumu sajaukto biezpienu, visu laiku maisām.
Līdzko masa ir kļuvusi šķidra un karsta, pārtraucam karsēt.
Masai pievienojam sagrieztus augļus, rozīnes un mandeles.
Mandeles pirms tam aplej ar verdošu ūdeni, 5 minūtes patur un tad nomizo un sasmalcina.
Masu liekam vēsumā atdzesēt, palaikam apmaisām.
Es liku ledusskapī uz nakti.
Kad masa ir atdzisusi, apmaisām un liekam ar marlīti izklātā veidnē.
Es masu ieliku bļodiņā.
Tā kā man masa ir ielikta bļodiņā, no kuras sūkalas nevar iztecēt, tad es uzliku šķīvīti.
Apgāzu otrādāk, ieliku ledusskapī un uzliku slogu uz bļodiņas, lai iztecētu sūkalas.
Masu ledusskapī turēju, kādas 18 stundas, labāk varbūt būtu turēt kādas 24 stundas, jo man pasha sanāca nedaudz mitra.
Tad nu, kad sūkalas ir notecējušas, izņemam masu no marlītes, liekam šķīvī un pasha ir gatava.
Pashu gatavoju pirmo reizi, bet tā sanāca ļoti garšīga.
Visi mani tuvinieki, kuri nogaršoja, bija sajūsmā.
Pashai bija tik vienreizēja garša, kuru piedeva mandeles un žāvētie augļi.
Šo ēdienu gatavošu arī citreiz, ne tikai Lieldienās.
Par pēdējo gabaliņu pat sanāca kautiņš.
Labu apetīti!.