Un vēl mājas siers,mans siers

21. Jun 2011, 19:50 taschinka taschinka
taschinka taschinka 23. Jun 2011, 19:51

Nu esam nogaršojuši šo siera veidu un tas atšķiras no pirmā siera.
Varu secināt,ja piens un biezpiens būs vienlīdzīgā daudzumā,tad siers būs cietāks,stingraks,bet ja piens būs vairāk kā biezpiens,tad siers būs līdzīgaks kausētajam sieram,mīkstāks,krēmīgāks.
Šis nu bija mīkstaks,mazliet atgādināja kausēto sieru,bet ļoti garsīgs.
Es kā sieru mīļotāja varu teikt,ka gan pirmais,gan otrais variants bija ļoti gardi un tas,ka var uztaisīt dažādus sieru veidus ir pat ļoti interesanti.
Kad pacienaju ciemiņus,tad jautāja,kur es nopirku tik gardu sieru. 😀

taschinka taschinka 22. Jun 2011, 18:12

Vēl ideja ienāca prātā,ka cepumu formiņās var pildīt sieru,tad tas aukstumā sacietē un tākā divi gali vaļā viegli izņemt un būs ļoti feinas siera uzkodas.

taschinka taschinka 22. Jun 2011, 16:36

Protams neizdevās perfekti,jo kad jāņem ārā siers vēl mitrs,jo formiņā nevar izžūt,bet kad formiņu noņem tad izžūst un var ņemt rokās un nelīp.Vienīgi var mēģināt pims piepilda formiņas,tās iesmērē mazliet ar eļļu.

21. Jun 2011, 20:00

👍super