Rabarberu kūka

10. May 2012, 21:26 maijbite maijbite
maijbite maijbite 11. May 2012, 12:53

skaidrs. 😀

maijbite maijbite 11. May 2012, 11:30

Tur tā doma par rabarberu ēšanu grūtniecēm bija tāda, ka rabarberi ir skābi un satur kādu vielu, kas neļauj uzsūkties kaut kādiem vitamīniem. Atradu fragmentu no TVNet raksta: "Tomēr jāzina: rabarberos – īpaši pēc Jāņiem – veidojas visai liels skābeņskābes daudzums. Tā organismā reaģē ar kalcija sāļiem, veidojot nešķīstošus savienojumus – oksalātus. Šie oksalāti kuņģa – zarnu traktā traucē kalcija uzsūkšanos, turklāt paši viegli nokļūst asinīs, arī tur viegli saistās ar kalciju un palielina oksalātu saturu asinīs. Tas ir bīstami cilvēkiem ar vairogdziedzera darbības traucējumiem, bērniem un grūtniecēm, kam kalcija deficīta dēļ var uznākt muskuļu krampji un tikt traucēta asins recēšana." (http://www.tvnet.lv/sievietem/vesela/76709-nenovertetie_rabarberi).
Taču domāju, ka, ja grūtniecības laikā neēd tos nepārtraukti, tikai kādu reizi, nekas slikts nevar notikt...

maijbite maijbite 11. May 2012, 10:59

Iepriekš esmu cepusi pēc citas receptes, tad tā mīkla bija cietāka - šeit mīksta un garšīga. 😀

Man jau sanāca misēklis ar to, ka nebiju iebirdinājusi mannu vai kokosriekstu skaidiņas - tādēļ daži rabarberi palika cepamajā formā. Tos tad nācās ar karoti pielipināt augšpusē, tādēļ kūkas skats mazliet pabojāts, bet garša no tā nemainās.

veesma veesma 11. May 2012, 10:09

Izskatās garšīgi!

maijbite maijbite 10. May 2012, 22:32

Kaut kur lasīju, ka grūtniecēm īsti nedrīkst rabarberus, nezinu, kā barojošajām māmiņām...