Precizējums,ka medus ir 6 ēd.k šķidrs,uzsildīts un tik tad ņemtas tas 6 karotes.Viena no lasītājām esot gatavojusi un pievienojusi 6 ēdamkarotes ar cietu medu un izrādījās,ka šo daudzumu uzsildot ir daudz vairāk.
Ja skābais krējums ir biezs 25-30% tas saputojas nu ļoti
labi,stingrā masā,kas negāžas no trauka ārā.
Ja kādam
nav par dārgu,var pievienot kādu no svaigajiem
sieriem,piemēram Filadelfijas vai Mascapone,vai kāruma
svaigo sieru.
Es gatavoju tikai no skābā krējuma,jo manā skatījumā tas
vislabāk der medus tortei.Saldais nē,tas man nepatīk,jo
torte jau tā ir salda.
Skābo krējumu 25%-30% šajā
receptē ideāli ir 1,5 litri krējums.
taschinka, kādu krējumu Tu putoji, saldo vai skābo? Tavā receptē nebija rakstīts, bet citās esmu lasījusi gan saldu, gan skābu, nevaru saprast.. 😀
Lai mīklas kārtiņas būtu brūnas,pats galvenais ir
sākums,kur katliņā ieliek medu,cukuru,pienu,tad
margarīnu,kad viss izkusis tiek pievienota soda un šajā
mirklī viss lēnām sāk palikt tumšāks kā karamele un pat vēl
tumšāks.
Otrajā bildē ir redzams cik tumšam jābūt,labāk
bišķi tumšāk,bet ne gaišāk.
http://www.maminuklubs.lv/foto/?tag=receptes&foto=1057
Šajā posmā arī ir tā tumšuma gatavošana,ja par gaišu
būs,tad pievienojot miltus,mikla kļūst vēl gaišāka,ja būs
pietiekami tumšs,tad pievienojot miltus arī gatavā mīkla būs
smuki tumša.Cept tumšus nevajag,cepam tikai līdz gatavs.
Bet kopumā tā tumšā,vai gaišā krāsa garšu var teikt
nemaina,mainās tikai izskats.