Šitā zupa būs pa lauku modei - lauka malā uz uguns gatavota.
Kā senos laikos, bet ar tādu modīgu garšu.
Zupītei vajag: kartupeļus, burkānus - 3, 1 sīpolu, zaļumus, lasi no saldētavas un jaicas 2 vajag
Ej tik uz pagarabu pēc kartupelīšiem un burkāniem.
Smuki nomizo, tā, kā vecmāmiņas ierāda: plānu miziņu griez.
Nomizo arī sīpolu.
Visu sagriez sīkāk un ber katlā iekšā, pievieno tīru ūdentiņu
Īstām lauku kundzēm svētdienas rītā saldētavā jābūt lasītim.
Velkam tik ārā no saldētavas..
Ietinam marlītē
Pa to laiku lai vecais iekur uguni un sagatavo to mello katlu
Katlā iekšā liekam lasīti, kas iesiets marlē.
Marli jāpiestiprina tā, lai tad, kad lasis gatavs, to varētu izcelt ārā
Kad zive gatava, velkam to no katla ārā
Katlā beram ovaščus, nu tos, ko sauc par dārzeņiem
Kamēr dārzeņi vārās, ķidājam tik zivi un liekam to klāt pie dārzeņiem katlā
Kad viss izvārījies, beram klāt zaļumus: lokus, pētersīļus, dilles
Zupīte gandrīz gatava, vajag tik sagatavot pribavkas - nu tās piedevas
Ņemam divas jaicas, sakuļam
Jaucam tik iekšā tai zupītē
Zupai vajag šmadiņu (falšais pesto)!
Vajag: zaļumus, medu, eļļu, ķiploka daiviņu, citrona sulu, sāli, selerijas kātu un piperus arī vajag
Bāžam zaļumus burkā, pieliekam eļļu mazliet - uz aci, ķiploka daiviņu, pieberam sāli un piperus, piespiežam citrona sulu un metam iekšā karoti medus
Ņemam to jaunmodīgo blenderi un sakuļam visu.
Un tad jau šmadiņš gatavs!
Noklājam "galdu" uz "grīdas", no katla pārlejam vecajā labajā terīnē, iesmeļam šķīvī zupu.
Vecajam jau patīk, ka zivei citrons klāt, citrona pusšķēles liekam šķīvī, krējumu ar lielo karoti ieliekam blakus un šmadiņu pa virsu. Un dille arī noderēs!
Pa lauku modei - lauka malā gatavots.
Jūsu Ļuda Kaštanka