1. Sviests vai margarīns 100 g
2. Ola 1 gab paliela
3. Milti 500 g + vēl mīcot ap 1glāze
4. Piens 1 glāze (250ml)
5. Eļļa 50 ml
6. svaigais raugs 50 g
7. Cukurs 1/2 - 1 glāze
8. Rozīnes 150g
9. Viena citrona miziņa
10. Sāls 1/2 tējk.
11.1/2-1 tēj.k kurkuma
12. 1/2 tēj.k kardamons
13.marmelāde krāsaina 2 saujas
Pagatavošana:
Raugu ieliek trauciņā uzberam ap 1 ēd.k cukuru,pa to laiku uzsildām pienu, siltu - ne karstu. Lejam bļodā pienu, pievienojam cukuru, sāli, olu,un izmaisam, tad izmaisām pakusušo raugu, līdz viendabīgai masai. Raugu pievienojam pienam, izmaisām. Izsijājam miltus kopā ar kurkumu un kardamonu,iemaisam piena/rauga bļodā.
Izkausējam sviestu/margarīnu, pielejam eļļu un visu šo lejam bļodā un iemīcam. Rozīnes pirms gatavošas aplejam ar verdošu ūdeni,tad tās nokāšam un apviļājam miltos.Rozīnes liekam mīklā. Citronam norīvējam miziņu un liekam mīklā. Visu izmīcam un liekam miltus tik, lai mīkla nelīp pie rokām.
Mīklu liekam bļodā,pārklājam ar pārtikas plēvi,tad apsedzam ar dvieli un liekam uzsildītā ap 40 grādiem cepeškrāsnī,kas jau izslēgta.Raudzēju ap 40 minūtēm,tad izmīcu un lieku atpakaļ vēl raudzēties ap 40 minūtēm.Es skatījos kad mīkladivas reizes palielinajās tad gatavs.
Sadalu mīklu divās daļās.Vienu apsedzu,kamēr gatavoju otru.Mīklu izrullēju desā,mazliet saplacinu un salieku virsū sagrieztus marmelādes gabaliņus.Tad šo desu salokam,lai šuves vieta neveras vaļā un zveidojam formu.
Gatavo kliņģera formu apsmērēju ar sakultu olu un apberu ar sagatavotām drupačām:
riekstus apceptus sablenderējam,pievienojam miltus,cukuru un sviestu.Viss aptuveni vienādās daļās.Sadrupinam visu kopā drupačās un liekam saldētavā,lai sacietē,tad veglāk uzdrupināt uz kliņģera.
Cepam ap 200 grādiem 20-30 minūtēm.Tā kā man cepeškrāsns nevienmērīgi cep,tad es cepu 12 minūtes,apgriežu aizmuguri uz priekšu un cepu vēl 12 minūtes.
Gatavo kliņģeri apbēru ar pūdercukuru.
Un pēc tam izdekorēju ar melno un balto šokolādi.Tā kā vidū liku marmelādi,tad krēmu neliku.