Sen gribēju pagatavot "Napoleona kūku". Kad ieraudzīju, ka tas ir tik vienkārši (Lapsas Virtuvē), nolēmu izmēģināt.
Recepte un teksts no http://www.draugiem.lv/lapsavirtuve/news/?p=6331998
Sastāvdaļas mīklai:
200 g sviests (atlaidināts istabas temp.)
320 g (2 gl.) kviešu miltu
250 g skābais krējums
Sastāvdaļas pildījumiem:
400 g (1 bundža) iebiezinātais piens ar cukuru (nevārīts)
200 g sviests (atlaidināts istabas temp.)
250 g saldētas upenes un 250 g saldētas jāņogas
Piebilde: es nedabūju veikalā ne jāņogas, ne upenes, tādēļ izmantoju saldētus ķiršus.
Izsijā bļodā kviešu miltus.
Iemīci tajos mīkstu – istabas temperatūrā atlaidinātu - sviestu.
Pievieno skābo krējumu un visu ļoti kārtīgi samīci. Mīklai jābūt tādai kā mazliet staipīgai, bet vienlaikus arī pastingrai. Ja mīkla sanāk pārāk mīksta, pievieno nedaudz vairāk miltu.
Kad mīkla kārtīgi samīcīta, ietin to pārtikas plēvē un liec uz pāris stundām ledusskapī.
Kamēr cepas mīklas kārtas, gatavoju pildījumu.
Saputo mīkstu sviestu un iebiezināto pienu ar cukuru.
Atlaidināju ķiršus, nolēju lieko sulu un nedaudz sablenderēju...
Kad mīkla savilkusies, ņem to ārā no ledusskapja, sadali 4 daļās.
Izrullē ļoti plānās (cepešpannas izmēra) kārtās. Nesatraucies, ja maliņas nav perfekti līdzenas, tās pēc tam tiks nogrieztas, sadrumstalotas un izmantotas kā kūkas dekors.
Piebilde: es veidoju apaļas formas kūku.
Mīklas loksnes cep, iepriekš uzkarsētā, cepeškrāsnī 180°C grādu temperatūrā, kamēr brūnas. (es cepu ~ 20-25 min.)
Sākam veidot kūku. Liek cepumu.
Tam pa virsu smērē saldā krēma kārtu.
Tam pāri klāj ogas un atkal cepums, saldais krēms, ogas utt...
Kūku pārkaisi ar sadrupinātām cepumu maliņām, liec uz brīdi savilkties.
Piebilde: mana kūka gaidīs 14. februāra pusdienas vai vakariņas. :)
Lai labi garšo! :)