Sen biju domājusi par burkānu un zirnīšu sautējumu, bet kā zīme, ka tas jāuztaisa, bija kārtējais un iemīļotais žurnāls "Pie GALDA!" 2012. g. marta numurs. :)
Sastāvdaļas sautējumam:
400 g saldētu zirnīšu
1 kg burkānu
50 g sviesta
2 ēd. k. miltu
sāls pēc garšas
Vispirms gatavo sautējumu. Burkānus nomazgā, nomizo un sagriež vienādās 2-3 mm biezās ripiņās (man bija slinkums ripas griezt ar nazi). :D
Sādi šķērējot ripiņas bija daudz plānākas, bet man tas netraucēja...
Burkānus liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni un vāra gandrīz mīkstus.
Tad pievieno saldētos zirņus un vāra vēl 5 minūtes.
Dārzeņiem nokāš nedaudz šķidruma, tik daudz, lai tas vairs nenosegtu dārzeņus, bet būtu 1-2 cm zem dārzeņu līmeņa.
Pannā izkausē sviestu un ātri iemaisa miltus. Pannas saturu uzreiz iemaisa dārzeņos un noslēdz liesmu. Pagaršo. Ja nepieciešams - pieliek sāli.
Kotlešu sastāvdaļas:
500 g teļa gaļas (man bija cūkgaļa un jaunlops)
100 g valriekstu (man nebija mājās, iztiku, bet ticu, ka tie bagātinātu garšu)
1 ola
1 ēd. k. skābā krējuma
1 sīpols
4 daiviņas ķiploka
3 šķēles baltmaizes
sāls un pipari pēc garšas
eļļa cepšanai
Notīras sīpolus, ķiplokus un smalki sakapā. Sīpolus apcep sviestā (es necepu).
Valriekstus (man nebija) sasmalcina.
Baltmaizi izmērcē un nospiež lieko ūdeni.
Bļodā liek malto gaļu, pievieno maizi, saceptus sīpolus, valriekstus, ķiplokus, skābo krējumu un olu, 1/2 tējk. maltu melno piparu un sāli. Visu samīca viendabīgā masā.
Pannā sakarsē eļļu. Ar mitrām rokām veido mazas valrieksta lieluma (es taisīju lielākas) kotletītes un liek pannā cepties no abām pusēm brūnas.
Karstās kotletītes pasniedz ar klasisko burkānu un zirnīšu sautējumu.
Lai labi garšo! :)