Traukā iesijājam 450g miltus,pievienojam 1/2 tēj.k sāli.Pierīvējam 200g aukstu margarīnu.
Saberžam drupačās.
1 olu saķuļam ar dakšiņu.1/2 glāzē auksta ūdens pievienojam 1 tēj.k etiķi.Olu ar ūdeni samaisam.
Lejam drupačās šķidro maisījumu.
(glāze 250ml)
Kārtīgi izmīcam mīklu,lai nelīp pie rokām,ja nu nepieciešams pievienoma mazliet miltus.
Liekam mīklu maisiņā un tad ledusskapī uz 2 stundām,vai var arī ilgāk.
Pa to laiku gatavojam pildījumu.
Izvāram kartupeļus,samīcam biezputrā.
Uz pannas sviestā,var arī eļļā apcepam 1 lielu sīpolu.
Kartupeļiem pievienojam sīpolus un garšvielas.
Kad atdzisuši kartupeļi iemaisam biezpienu.
Tā kā pildījumu gatavoju uz aci,tad grūti pateikt cik grami bija kas,bet aptuveni 120g biezpiens un tik pat kartupeļi.Gatavais pildījums man bija ap 1/2l pilns trauciņš.
Bet var pildījumu vairāk un mazāk,var biezpienu likt vairāk kā kārtupeļus un otrādi.
Mīklu sadalam 2 daļās.Vienu liekam ledusskapī,otru izrullējam plānu,plānu.
Uz mīklas vienas malas horizontāli izkārtojam pusi pildījuma
Un rullējam kopā..
Tieši tā pat ar otru miklas gabaliņu.
Kad ir sarullēts,tad sagriežam mazos gabaliņos,lielums atkarīgs cik vēlas lielas bulciņas.
Ņemam vienu gabaliņu,liekam ar griezuma vietu uz augšu.
Ar pirkstiem iespiežam uz iekšu,lai pildījums paslēptos zem mīklas,lai tas netecētu ārā.
Tad apgriežam otrādi uz piespiežam arī šo galu uz leju,lai veidojas plakanāka bulciņa.
Es savām bulciņām augšā atstāju vaļā,lai pildījums redzams,bet var arī aizspiest galīgi ciet.
Kārtojam uz cepampannas un apsmērējam ar sakultu olu.
Apbēru ar sezama sēkliņām,bet var arī ar sieru.
Cepu ap 200 grādiem 20-30 minūtes.
Tā kā atstāju augšējo galu vaļā,tad pildījums mazliet izlīda,ja jums tas nepatīk aizspiediet kārtīgi ciet pirms cepšanas.
Tikko ceptas bulciņas garšo kā kārtainā smilšu mīkla.Ļoti kraukšķīgas,drupenas.
Labi garšo gan siltas,gana arī aukstas.
Ļoti interesanta neparasta garša.
Pildījumam var pievienot gan kādu gaļu,gan sēnes.
Bet arī bez tā visa ir loti gardas,sātīgas bulciņas.