Šī torte sastāv no diviem biskvītiem 32cm*26cm.
Sastāvdaļas vienam biskvītam:
5 olas
6 ēd.k cukurs
5 ēd.k milti
1 ēd.k kartupeļu ciete
1/4 tēj.k soda vai 1/2 tēj.k cepamais pulveris( man bija soda)
šķipsniņa sāls un sķipsniņa citronskābe
Pagatavošana:
Atdalam olas baltumus no dzeltenumiem
Baltumi pirms putošanas.
Baltumus sākam putot ar citronskābi un sāli līdz izveidojas gaisīgas putas.
Tad pa karotītei pievienojam cukuru un putojam līdz stingrām putām,līdz cukurs izkusis.
Saputotajiem olas baltumiem nepārtraukti putojot pievienojam pa vienam olas dzeltenumam.Putojam līdz viendabīgai massai.
zsijājam miltus,kartupeļu cieti ar sodu vai cepamo pulveri.
Pievienojam saputotajai olu massai un iecilājam ar karoti.
Lejam cepampannā,kur ieklāts cepamais papīrs.
Cepam iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 220 grādiem ap 20 minūtēm.Pirmās 10 minūtes noteikt neveram vaļā cepeškrāsni.
Biskvīts gatavs,kad visra ir skaisti brūna.
Tā pat izcepam otru biskvītu.
Saliekam kopā abus biskvītus un apgriežam visas četras maliņas.
Atgriezumus sablenderējam miltos.
Katru biskvītu apsmērēju ar nevārītu iebiezināto pienu,ļauju lai savelkas
pēc tam vēl uzsmērēju pīlādžu ievārījumu.
Un nobeigumā smērēju un dekorēju ar vārīto sviesta krēmu,ko gatavo sekojoši:
3 olas samaisam ar 6 ēd.k cukura,pievienojam 6 ēd.k miltus ( ar mazu kaudzīti) un samaisam ar putojamo slotiņu.
Uzsildam 500ml pienu,olu massā lejam pienu un izmaisam līdz viendabīgai massai.
Liekam šo trauciņu ar krēmu ūdens peldē.Maisam un karsējam līdz sabiezē,tas var aizņemt ap 10 minūtēm.
Vārīto krēmu atdzesējam.Pa to laiku saputojam 200g sviestu ar 3 ēd.k cukura un 1/2 paciņu iebiezinātā piena.
Turpinam putot un pievienojam atdzisušo vārīto krēmu.
Krēmu ieliekam ledusskapī,lai nedaudz atdzesējas.
Smērējam bagātīgi uz viena biskvīta,pāri liekam otru biskvītu un apsmērējam visapkārt ar krēmu.Liekam ledusskapī līdz krēms sacietē.
Kad krēms uz kūkas sacietējis,tad visu kūku apberam ar sablenderētajām biskvīta drupčām.
Atkal liekam ledusskapī,lai savelkas.
Pēdējais solis dekorējam ar atlikuso krēmu kā vēlamies.
Tortes svars ir 2,4kg.