Biezpiena un cepumu kūka

maijbite
maijbite 4. februāris 2012 18:52
1596
Visvienkāršākā kūka... Sastāvdaļas (man bija): 2 paciņas "Selgas" klasiskie cepumi 2 paciņas biezpiens 9% 1 paciņa "Laimas" marmelādes 2-3 ēd. k. skābā krējuma mazliet piena cepumu mērcēšanai Ja grib glazūru, tad vajadzēs arī sastāvdaļas tai... Es šoreiz neliku glazūru, jo kūka bija pašu lietošanai. :)
Sagriež marmelādi mazos gabaliņos, saber traukā. Klāt pievieno biezpienu un krējumu. Visu samaisa.
Šeit es izmēģināju, kādu likšu formu un cik cepumu kārtas man sanāks. Beigās forma mainījās, jo sapratu, ka man nepietiks biezpiena tik daudzām kārtām. :)) Es parasti šo kūku taisu traukā ar augstām malām.
Pamērcējam katru cepumu pienā un liekam traukā.
Uz katras cepumu kārtas liek biezpiena pildījumu un izlīdzina.
Tā veido tik kārtu, cik ir cepumu un biezpiena. :) Man sanāca 3x4 pamatne 3 kārtās. Augšējai pietrūka 2 cepumiņu, bet pašu lietošanai būs ok. :)) Liek ledusskāpī vismaz uz 2 h. :) Kūka ir ļoti garšīga. Lai labi garšo arī Jums! :)
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
maijbite 5. februāris 2012 10:57

Zinu, zinu, ka Santai garšo! :)

lauritta123 5. februāris 2012 00:40

Malacis, forša un pārbaudīta recepte. Santai arī garšo ;)

maijbite 4. februāris 2012 20:44

Mēs jau šovakar nobaudījām šo gardumu - pa 2 h paspēja savilkties un bija gana "slapja". :) Un vīrs paziņoja, ka nemaz nevajag to glazūru, kā vienmēr to taisu. :) Šoreiz bija pat labāk bez glazūras (a es vienmēr tā centos). :D

maijbite 4. februāris 2012 19:34

Šāda kūka "T" burta formā tapa arī uz tēvu dienu (sk. pielikumā) - atkal 1 cepumiņš pietrūka. :)

maijbite 4. februāris 2012 19:31

Man atkal vīrs pieprasīja šo gardumu, jo viņam ļooooti garšo. :) Man, kā saldummīlei, garšo pilnīgi viss (izņemot rozīnes). :)
Glazūru šoreiz neliku, bet par labāku glazūru uzskatu šo:
227 g tumšā šokolāde
180 ml saldais krējums
1 tējkarote nesālīta sviesta
Šokolādi salauž gabaliņos un aplej ar uzsildītu saldo krējumu un sviestu. Veidojas garšīga glazūra, ko var liet virsū arī citām kūkām. :)

perfekti 4. februāris 2012 19:20

hi hi:) Man šodien arī atnāca bērnības nostaļģija. Pirms stundiņas uztaisīju šādu pat brīnumu, tik saldā krējuma vietā jogurts un BEZ glazūras.
Gaidu rītdienu, lai varētu našķoties!

Laikam jau aukstums dara savu. Laukā iet negribas un katrs šiverējam pa māju, domājot ko garšīgu lai pagatavo no tā kas mājas krājumos :)

maijbite 4. februāris 2012 19:00

Tātad pirmajā bildē redzamā glazūra ir šāda:
3-4 ēd. k. kakao
4 ēd. k. cukurs
100 g sviests
6 ēd. k. saldais krējums
Uz lēnas uguns sviestu izkausē ar cukuru. Pielej saldo krējumu un iemaisa kakao. Masai jābūt pabiezai, to lej ar karoti virsū un izlīdzina.
P.S. Man šī glazūra nepatika, jo likās pārāk taukaina...