Es varu droši kandidēt uz sliktās mammas titulu!

Es varu droši kandidēt uz sliktās mammas titulu!

29. Sep 2012, 00:00 Ambera_2012/ Jelgavas MK Ambera_2012/ Jelgavas MK

Sākšu ar to , ka droši varu kandidēt uz sliktās mammas titulu, jo ir vairāki punkti, kas par to liecina no apkārtējo komentāriem:

1)      Pirmais no punktiem Tāpēc, ka es savu bērnu aizsūtīju uz bērnudārzu , kaut pati sēžu mājās un nestrādāju! Cik esmu dzirdējusi , kāpēc vajag dārziņu ja jau pati sēdi mājas. Nu vajag dārziņu es ar gribu atpūsties! Dēls 3 gadus bija mājas un tikai tad sāka apmeklēt dārziņu.

2)      Kad netiku galā ar mājas darbiem pēc vīra ieteikuma un ierosinājuma ņēmu auklīti, kas 1 vai 2 reizes nedēļā nāca pieskatīt mazo, kamēr es uzkopu māju. Kāda slikta māte un sieva nevar saorganizēt savu laiku.

3)      Es atļaujos aizbraukt atpūsties kopā ar savi vīru un atstāju dēlu pie omes vai krustvecākiem. Tā neko nedara un vēl zog laiku savam bērnam.

4)      Atļaujas gulēt pusdienlaiku , kad jūtas nogurusi kaut pa to laiku varētu strādāt un padarīt mājas soli. Vispār par daudz guļ.

5)      Visam pa vidu vēl domā studēt un iegūt vēl vienu izglītību

6)      Sliktā mamma tagad ir nolēmusi vēl vienu bērnu laist pasaulē, tā jau maz laika velta pirmajam dēlam.

 

Paklausoties komentārus no apkārtējiem un zinot kāda situācija ir citās ģimenēs sāk likties , ka tiešām esmu ļoti slikta mamma. Tikai tāpēc , ka vēlos atvilkt elpu un visu dienu netīru māju un nespēlējos ar savu dēliņu no rīta līdz vakaram. Es dažkārt tiešām sajūtos slikta mamma , kad redzu kā citās ģimenēs mammas ir spiestas strādāt un vēlas kaut varētu to nedarīt un palikt ar savu mazuli. Bet redziet es savu bērnu aizsūtu dārziņā. Tik es saprotu, ka katra situācija jau no malas izskatās savādāka. Mēs plānojām otru bērniņu un es apzinājos , ka nespēšu no sākuma sadalīt pilnvērtīgi savu uzmanību abiem bērniņiem. Līdz ar to dārziņš palīdzēs atvieglot ikdienas soli un sadalīt uzmanību starp bērniem. Es gribu būt laba mamma , nevis dusmīga un īgna , jo ne ar ko nevaru tikt galā. Tāpēc man kā mammai ir pieejami humāni paņēmieni , lai palīdzētu ikdienas dzīvē. Vēlāk aizdomājoties sapratu, ka negatīvie pārmetumi no apkārtējiem rodas tikai tāpēc, ka arī citas mammas labprāt gribētu atpūsties kaut 1-2h pa dienu no sava mazuļa , lai pilnvērtīgi atsāktu savus māmiņu pienākumus.

Mana dēla mīļais apskāviens un burvīgie vārdi „Mammu zini ko ? Es Tevi mīlu!” liek saprast , ka nemaz tik slikta mamma es neesmu.