Kā izvelējāmies skolas somu?

Kā izvelējāmies skolas somu?

26. Sep 2012, 14:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveiki,sveiki! Kāds brītiņš atkal jau pagājis, un tas rudenīgais laiks, lai cik nepatīkams ir aiz loga, skrien tā pat, kā jebkurš cits gadalaiks uz priekšu. Emīls jau kārtīgāk ir iejuties skolas dzīvē, pagarinātajā dienas grupā atradi draugu no 2.klases. Ir jau iepazini skolas dzīvi, ka ir arī tāda kafejnīca, kur esot it kā garšīgas končas, bet neesam vēl devuši uz skolu kabatas naudiņu, jo pagaidām ir tāds vēl pa gaisu mūsu čalis.

Tā tad par skolas mugursomu! Šoreiz īsti nenostrādaja finanseālā puse, bet gan ortopēdiskā puse. Jo Emīlam sportojot ar velosipēdu, kas jau ir no 2 gadu vecuma, ir drusku izveiojušās "O " veida kājas, un līdz ar to ir drusku pleciņš augstāks, dēļ muguras. Un mums svarīgi bija ortopēdiskās mugursomas. Kas ir stingras, stabilas, ar plecu polsterējumiem u.t.t.

 

Protams, kā jau Emīlam aktuāli ir super varoņi, tad arī mugursoma tika izvēlēta ar vizuālu motīvu, kas ir pa tēmai. Mugursoma ir ļoti ietilpīga. Divi lielie nodalījumi, kur mēs saliekam mācību grāmatas, un otrā sporta tērpu. Vidēji lielajā nodalījumā mums ir paredzēts rakstāmpiederumiem- penālim ( arī penāļa izvēle bija ar noteikumiem, bērnam viegli pāredzamam, lielam, kur māksliniekma salikt vajadzīgos piederumus). Mazākā kabatiņā saliekam pustdiena kārbiņu, dvielīti. Sānu kabatiņas izmantojam kur ielikt dzeramo pudelīti. Skolas somai bija arī svarīgi, lai tās apakšējā daļa būtu stingra un stabila. Jo tomēr soma tiek nolikta kur pagadās, lai skrietu un lektu ar jaunajiem draugiem.

 

Somas aizmugurējā daļā ir anatomiski pareizi izveidota, piedomāts pie izliekumiem un polsterējumiem. Plecu lences regulējamas netikai platuma daļa, bet arī cik augstu pacels mugursomu .

Arī zīmīte, ka soma ir izveidota ortopēdiski.

Tā tad mūsu kritēriji bija, somas ietilpība un funkcionalitāte, somas ortapēdiskā nozīme, somas svars, jo skolas grāmtas ir smagas. Somas kvalitāte, un tomēr lai soma nav par 50ls - arī finanses ierobežotas. Somas pilnā cena bija 31,50ls

Kādi ir Jūsu kritēriji, kad izvēlējāties skolas somas?

 

Veselīgs gardums aktīvam dzīvesveidam!