Iepazīšanās ar audzinātāju

Iepazīšanās ar audzinātāju

06. Sep 2012, 10:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirmā tikšanos ar pirmo bērna skolotāju vai klases audzinātāju parasti ir kādu laiciņu pirms 1.septembra. Vecāki tiek aicināti uz īpašu sapulci un ekskursiju pa skolu.

Un tas nu ir tas pasākums, uz kuru obligāti būtu jāierodas. Ja tas ir iespējams, būtu labi, ja ierastos abi vecāki. Jūs ne tikai ieraudzīsiet, kur bērns mācīsies, kur ēdīs, bet varēsiet novērtēt arī gaiteņu labirintus, garderobi, tualetes, remonta kvalitāti, solu ērtību, kā arī gūsiet pirmos iespaidus par skolu.

Jautājumus, kas jūs uztrauc, sagatavojiet savlaicīgi, kaut vai pierakstot tos uz lapiņas. Visdrīzāk sarunas sākumā skolotājs pastāstīs par skolas programmu, par to, kas nepieciešams mācību stundām, nosauks mācību piederumus, kas jānopērk utt.

Starp citu, nebūtu slikti saprast arī to, kāds cilvēks ir skolotāja vai audzinātāja, ar ko kopā jūsu bērns pavadīs lielāko dienas daļu. Sākumskolā taču bērniem ir nereti tendence ieskatīties savā skolotājā, viņa bērniem iepatīkas, un nereti viņas audzinātāja pārsniedz uz kādu laiciņu pat vecāku autoritāti.

Apmēram pēc 20-30 minūšu ilgas sarunas parasti jaunā skolotāja atslābinās un sāk uzvesties sapulcē tā, kā uzvedas, esot kopā ar bērniem. Tāpēc droši variet eksperimentēt: var kādu pātraukt ar savu jautājumu, uzstājīgi vairākas reizes pajautāt vienu un to pašu, patrokšņot vai mazliet pasmīkņāt kopā ar bērniņa tēti. Zinot savu bērnu, jūs noteikti varat izdomāt arī citas provokācijas. Tas sniegs jums iespēju pēc tam nosvērtēt, kā skolotāja reaģē uz tāda veida darbībām. Labi, ja pedagogs nesadusmojas, nepaaugstina balsi, un vēl labāk, ja skolotāja bijusi korekta, pieklājīga, pratusi noregulēt radušos situāciju un atbildējusi uz visiem jautājumiem. Visdrīzāk, arī ar bērniem viņa pratīs atrast tādu pat risinājumu konfliktsituācijās un allaž būs savaldīga. Komandiera tonis, vienpusēji izteikumi, redzama neapmierinātība, asas atbildes vai pat sarkasms - tas ir iemesls, lai uzmanīgāk izturētos pret šo skolotāju.

Tāpat pievērsiet uzmanību kabinetam, kurā mācīsies jūsu bērns: vai tur ir silti, vai ir mājīga un gaiša atmosfēra, vai arī, iespējams, tur ir darījumu apstākļi, kas nebūtu visai labi. Paskatieties, vai uz stendiem izvietoti bērnu darbiņi, vai ir ziedi vāzēs. Padomājiet arī par citiem sīkumiem, kas rada mājīguma sajūtu šajā telpā.

Daudz noderīgas informācijas var iegūt, sarunājoties ar piektklasnieku vecākiem, jo, iespējams, tieši viņu bērnus, visdrīzāk, ir audzinājusi tagadējā jūsu bērna audzinātāja. Var pat atnākt uz pēdējo sākumskolas zvanu un pavērot pedagogu. Labam skolotājam apkārt būs bērni, viņam tiks dāvināti ziedi un viņam no sirds pateiksies vecāki.

Ziņas par skolotāju var ievākt arī sarunājoties ar vecāko klašu skolēnu vecākiem, vai pat skolas beidzēju vecākiem, kaut vai tajā pašā Pēdējā zvana pasākumā vai citos skolas pasākumos.

Bet, protams, jūsu redzējums ir viens, bet bērna personīgais kontakts ar skolotāju - pavisam kas cits. No pirmā acu uzmetiena starp viņiem var rasties gan simpātijas, gan antipātijas, kas var būt gan abpusējas, gan vienpusējas.

Lai Jūsu bērniem tie jaukākie skolotāji!

Māmiņu Klubs

Hematogens ir dabīgs dzelzs avots. Tas ne tikai paaugstina dzelzs līmeni un labvēlīgi iedarbojas uz asinssastāvu, bet arī uzlabo imunitāti, pašsajūtu, mazina nogurumu un paaugstina enerģijas līmeni. Un tas taču ir tik aktuāli šajos rudens mēnešos!

Veselīgs gardums aktīvam dzīvesveidam!