Vaniļas, riekstu Lieldienu Pasha

Vaniļas, riekstu Lieldienu Pasha

06. Apr 2012, 00:00 taschinka taschinka

Sastāvdaļas:

0,5kg biezpiens (man bija graudains,viegli mitrs,vājpiena)

100g sviests,var arī vairāk-Sviestam jābūt istabas tempertūrā,mīkstam

2 olas

100g skābais krējums

100g svaigais siers

4 ēd.k cukurs

1 tēj.k vaniļas cukurs

sauja rozīnes

sauja zemesrieksti,var jebkurus riekstus

sauja marmelāde,bet šo gan es iesaku aizstāt ar ko citu,piemēram žāvētiem augļiem,krāsainām sukādēm.Tas tādēļ,ka marmelāde beigās izkūst un to vairs nevar manīt,redzēt,protams garšu tā dod,bet šķidrāku taisa konsistenci,kad tā izkūst līdz ar to saku,ka marmelāde te neder.

Vēl būs nepieciešama marle,ko salokam 4 kārtās un

trauciņš ar caurumiņiem dibenā.Ļoti labi derēs plastmasas puķu pods,tiem ir skaistas formas un caurumiņi apakšā.Es izmantoju plastmasas 1l spainīti ,izdūru caurumiņus un gatavs trauciņš svētku pashai.

 

 

Biezpienu sablenderējam,pievienojam sviestu un svaigo sieru,visu vēl sablenderējam,lai veidojas viendabīga massa.

 

 

Olas viegli sakuļam ar cukuru un vaniļas cukuru,pievienojam krējumu,izmaisam.

Liekam uz mazas uguns un karsējam,visu laiku maisam.Pievienojam rozīnes,šādi tās kļūs maigākas.

Karsējam un maisam līdz olu,krējuma massa sāk biezēt.

 

Kad massa sabiezēja ļaujam tai atdzist.

 

Sagriežam marmelādi,Jūsu gadījumā žāvētus,augļus,sukādes.

 

Apgrauzdējam riekstus un sasmalcinam.

 

Biezpiena massā liekam riekstus un marmelādi.Izmaisam.

 

Kad olu,krējuma masa jau padzisusi,iemaisam to biezpiena masā.

 

Šo biezpiena massu liekam trauciņā,kurā ielikta samitrināta marle.1 litra trauciņš tieši pietika šādam biezpiena massas daudzumam.

Uzliekam slogu un turam aukstumā ap 12 stundām.

Šo trauciņu ar biezpiena massu ieliekam vēl kādā trauciņā,jo tecēs sūkalas.

 

Apgāžam trauku ar gatavo pashu,noņemam uzmanīgi marli.

 

Sanāca pat ļoti labi.Man patīk.

 

Sagriežam.

Tā kā man iekšā bija marmelādes gabaliņi,kas izkusa,tad massa nebija pārāk stingra,bet,ja marmelādes nebūtu,tad pashas konsistence būtu ideāla.

 

Nogriezt skaisti nesanāca,bet toties kas par gardu kumosiņu.

Ļoti maiga,krēmīga,rieksti piedod interesantu garšu.

Pagatavot šo gardumu nav ne grūti,ne arī ilgi.Vienīgi tā gaidīšana man bija grūta,vēlējos ātrāk nogaršot,jo kā nekā pirmo reizi ko tādu gatavoju.

Esmu priecīga par gala rezultātu,neskatoties uz to marmelādes niķi izkust.Sanāca tiešām gardi.Papildināt var ar jebkādiem riekstiem,augļiem,gan svaigiem,gan žāvētiem.

Šī man bija vaniļas pasha,bet var pievienot citrona miziņu,vai arī kakao,šokolādi,šādi iegūstot citas garšas,aromātus un krāsas.

Lieldienu recepšu un galda noformējumu konkurss:

piedalies un laimē dāvanas!