Vai ikdienā Tev fonā skan mūzika?

Vai ikdienā Tev fonā skan mūzika?

07. Jun 2012, 20:34 Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv

Jau kopš Senās Grieķijas laikiem tiek pētīta mūzikas spēcīgā ietekme uz cilvēku rīcību un uzvedību, kad šajā tēmā iedziļinājās sengrieķu filozofs Pitagors, kā arī tikpat slavenie filozofi Platons un Aristotelis. Mūsdienās šo jomu pēta jau daudz niansētāk, izdalot mūzikas izmantošanu ārstnieciskajā terapijā un mūzikas izmantošanu psiholoģijā.  

 

Jo monotonāks ir darbs, jo efektīvāka ir mūzikas ietekme uz darba ražīgumu un kvalitāti. Šo faktu apstiprināja Lielbritānijas bankā veikts pētījums, kura laikā salīdzināja datu ievadīšanas nodaļas darbinieku darba ražīgumu, kad neatskaņo mūziku, kad atskaņo ritmisku mūziku un kad atskaņo mierīgu mūziku. Par 22% pieauga ievadīto datu apjoms dienās, kad atskaņoja ritmisku mūziku, salīdzinājumā ar dienām, kad atskaņoja mierīgu mūziku. Savukārt par 12% vairāk ievadīja datus dienās, kad atskaņoja ritmisku mūziku, salīdzinājumā ar dienām, kad mūziku neatskaņoja vispār.

 

Tu strādājot vai rosoties pa mājām, klausies mūziku?

22. Aug 2011, 19:54

Čau, čau!
Man visu laiku fonā mūzika gan darbā, gan mājās.
Mājās to klausos un dzirdu kas skan. 😀
Darbā radio 101 fonā ir, bet pa lielam neko nedzirdu, kas tur skan, bet toties momentā pamanu, kad ir klusums.
Man pa lielam vajag, - lai skan! 🎉

22. Aug 2011, 13:36

Es klausos kur vien tas ir iespējams - darbā, autiņā un patīk roks un skaļi! Nevaru iedomāties dzīvot bez mūzikas. Mājās gan sanāk reti, jo bērni bieži vien skatās TV un arī tāpat kā Santam80, ja skan radio, nevar dzirdēt, ko kuram vajag.

22. Aug 2011, 10:11

JA biezi skan muzika .

princesemince princesemince 22. Aug 2011, 08:04

mums mājās tik ļoti tiek aizpildīts klusums ar bērna radītajām skaņām un trokšņiem, ka mūzika to visu tikai padarītu vēl skaļāku. kad bērns čuč, tad izbaudu klusumu līdz sirds dziļumiem 😀 jā, vēl kādu filmu tajā laikā paskatos/paklauso, kamēr ēst gatavoju, gludinu vai māju tīru, bet mūziku atsevišķi gan neklausos.
mums mūzika skan, braucot mašīnā, taču parasti pat nepamanām, vai tā arī neskan, resp., tas nav nozīmīgi.
man patīk mūzika, tikai tiešām pēdējo pusotru gadu neesmu izjutusi nepieciešamību ikdienā to klausīties.

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 22. Aug 2011, 07:36

Labrīt. Jā noteikti fonā skan mūzika. 😀