Rozā krāsa tikai meitenēm, zilā –tikai puikām?

Rozā krāsa tikai meitenēm, zilā –tikai puikām?

27. Nov 2011, 17:38 avene* avene*

Arī šodienas demokrātiskajā laikmetā bieži vien notiek krāsu dalīšana puišu un meiteņu krāsās. Vai tas tā ir arī Tavā ģimenē?


Šķiet, daudzu cilvēku apziņā jau iesēdies tāds kā negrozāms spriedums. Meiteņu krāsa ir rozā, puiku – zilā.

 

Ejot pa ielu nereti gadās redzēt mazas, mīlīgas meitenītes rozā kleitiņās, rozā kurpītēs, ar rozā sprādzītēm matos, stumjot rozā leļļu ratiņus, kuros guļ rozā tērptas lellītes.

 

Tāpat arī, ja uz ielas redzam zilus ratus – tur visbiežāk vizināsies puisītis, bet rozā vai sarkanos ratos – meitenīte. Protams, ne vienmēr, bet vairākumā gadījumu – noteikti.

 

Arī pērkot drēbītes maziem bērniem, kā likums, vienas no biežākajām krāsām  būs zila un rozā vai sarkana. Dzeltenas, zaļas, oranžas, brūnas drēbītes būs sastopamas retāk.

 

 

 

Vai Tu apzināti mēdz savai meitiņai izvēlēties rozā vai dēliņam zilas drēbītes?

Vai Tu varētu ieģērbt meiteni zilā krāsā vai savu dēlu vizināt rozā ratos?

Kādas krāsas drēbēs vislabprātāk ģērb savu bērnu?

 

 

                                                                                                                        Foto : http://www.myspace.com

http://threadforthought.net

29. Jan 2011, 21:35

sakuma man puikam bija dzeltens kostimins,pat rati bija nedzaudz roza krasa,jo tas zili nebija, sakuma jau puikam bija puiku drebes, bet kad piedzima maza, tad jau kadas roza drebes dabuju, mazo pasa pirmaja daiena sagerbu baltas drebes, pati piemekleju to kostiminu... tagad es mazajai velku ari brala drebes, kuras jau ir mazinas....krasai jau nav nekadas nozimes....

27. Jan 2011, 15:50

Es savai meitiņai velku dažādu krāsu abģērbu. Nepatīk man rozā krāsa, lai gan dažas drēbītes ir rozā. Atceros gadījumu kad mazajai bija puķains kombinzons un zila cepurīte, daudzi vienalga prasīja jums puika vai meitene . tas šķita savādi.

27. Jan 2011, 13:36

Kad biju stāvoklī un staigāju mazajai pirkt drēbītes,tad man vienmēr uz atbildi,ka meitene automātiski vilka ārā rozā drēbes,es atkal pretī - citas krāsas rādiet!Beigās jau teicu,ka nezinu,kas būs,tad jau ko normālu piedāvāja.Nu ļoti nepatika,ka tā dara.Tagad meiriņai ir rozā mantas,bet visas atdotas.

27. Jan 2011, 12:02

savam meitam es apzinati esmu pirkusi roza drebītes...esmu ari vilkusi zilas drebites bet tas gan censos pa maju...izejamas mums ir tomēr meitenu krāsās...man otrai meitai rati ir peleki ar zalu lidzinas vairak puiku krasai, bet ieksa sez gbebis ar roza cepuri un jacinu un tad jau ir skaidrs kāds dzimums...man loti kaitina ja tantuki saka ai cik smuks puisitis...kaut ari visa roza...

27. Jan 2011, 11:58

kikina86

mans vīrs traks uz rozā aproču krekliem 😀 mazajam arī ko tādu meklējam. man patīk!

saulux10 saulux10 27. Jan 2011, 10:08

es savai princesei velku arī zilas drēbītes un daudzi domā ka tas ir puika 😃 tieši dēļ drēbīšu krāsas😃

27. Jan 2011, 09:30

Dēlam jau no dzimšanas esmu pirkusi gan puiku, gan unisex drēbītes, kur ir arī sarkanās un dzeltenās krāsas, piemēram. Pēc manām domām sarkanu var droši ģērbt arī puikam, mums tagad ir ziemas kombinezons sarkanā krāsā ar zilām šuvēm, bet cilveki ir jautājuši, vai meitene 😀 Man tas netraucē! Mums patīk krāsas - es parasti atbildu, jo tiešām vēlos pieradināt mazo pie krāsām, lai nav tikai zils, brūns utml.

taschinka taschinka 27. Jan 2011, 09:05

Mums nav tādas krāsas dalīšanas,bet rozā protams nepērkam puikam.Meitenei gan var vilkt pilnīgi jebkuras krāsas drēbes.Kaut vienu reizi arī 2 gadīgam dēlam nopirkām tumsi rozā bītleni,jo nekur nepardevās citas krāsas un bija vajadzīga.Pa maju nēsājam dažādas drēbes,bet cilvekos velkam visus izņemot rozā.
Protams,man patīk zila krasa dēlam,jo tāasociējas ar puiku krāsu,tieši ta pat ka rozā ar meiteņu krasu.

27. Jan 2011, 08:55

Man arī ir meitiņa, un patiesībā esmu secinājusi, ka labāk par rozā krāsas drēbēm, Keitai piestāv tumšākas un piesātinātākas krāsas - lillā, zaļa, zila, tumši sarkana. Līdz ar to noteikti neizvēlamies tikai rozā vai maigos toņus, tāpēc, ka ir meitenīte. Krāsai nav nozīmes, īpaši, ja mazulītei zilas actiņas, tas zils bodijs vai kombinezons izskatās lieliski 😉

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 27. Jan 2011, 08:54

nedalu krāsas,ja patīk tad nopērku 😀
ir jau protams vairāk meitenīgas drēbes,bet tas neko nemaina
Mums pat dēļ zilās krāsas kostīma un melniem ratiem abas meitas ir nodēvētas par puikiņiem 😃
Uz jautājumu kā ad dēliņu sauc atbilēju Elīna,pēc tam atbilde bij Līva

Un pēc mana jautājuma,kāpēc liekas,ka puikiņš atbild - nu zils kostīms un melni rati 😃
Nu pati sabiedrība to tā ir nostādījusi.