Par Latvijas dižvietām nobalsojuši jau vairāk nekā 3500 cilvēki

Par Latvijas dižvietām nobalsojuši jau vairāk nekā 3500 cilvēki

05. Apr 2012, 12:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirmajā nedēļā pēc projekta „Latvijas Dižvietu MĀJAS karte” (www.majaslegendas.lv) uzsākšanas par Latvijas dižvietām nobalsojuši jau 3530 iedzīvotāji. Līdz šim brīdim visvairāk balsu saņēmušas tādas dižvietas kā Ventas rumba, Stāmerienas muižas pils, Jūrkalnes stāvkrasts un Pokaiņu mežs.

Iedzīvotāji par viņuprāt nozīmīgākajām dižvietām www.majaslegendas.lv var balsot vēl līdz šī gada 26.aprīlim, kad balsojuma rezultātā tiks noteiktas 12 labākās dižvietas Latvijā, pie kurām tiks uzstādītas speciālas dižvietu norādes.

Labāko dižvietu meklēšana ir turpinājums pērn uzsāktajam interaktīvam projektam, kurā iedzīvotāji veidoja Latvijas leģendu karti ar dažādiem interesantiem stāstiem un teiksmām apvītām vietām, ko ir vērts aplūkot. Arī šogad ikviens var papildināt jau esošās vairāk nekā 500 leģendas un pievienot jaunas vietas, veidojot sirsnīgu stāstu par Latviju.

Normunds Labrencis, projekta „Latvijas Dižvietu MĀJAS karte” idejas autors: „Esam gandarīti par tik lielu iedzīvotāju atsaucību pirmajā projekta „Latvijas Dižvietu MĀJAS karte” nedēļā. Kopā ar ekspertiem un pašvaldībām tika nominētas 80 vietas, no kurām ar Vislatvijas balsojumu iedzīvotāji noteiks 12 labākās no dižvietām jeb trīs dižvietas katrā kategorijā, pie kurām tiks uzstādītas īpašas dižvietu zīmes. Aicinām par Latvijas dižākajām vietām iedzīvotājus ne tikai balsot, bet Lieldienu brīvdienās un arī nākotnē ar aizrautību apceļot Latviju, iepazīstot arvien jaunas vietas.”

Projekta aizsācēji ir saldējumi „MĀJAS” kopā ar Latvijas pašvaldībām.

Balsojums līdz 26.aprīlim par Latvijas dižvietām notiek 4 kategorijās: zeme, māja, ūdens un mežs. Kategorijā ZEME iespējams balsot par Latvijas dižākajiem kalniem, pakalniem, alām un dižakmeņiem. Kategorijā MĀJA balsojums notiek par muižām, pilīm, baznīcām un citām dižām ēkām. Savukārt kategorijā ŪDENS - par upēm, ezeriem, strautiem, avotiem un ūdenskritumiem, un kategorijā MEŽS - par Latvijas dižākajiem parkiem, mežiem un dižkokiem.

„Latvijas Leģendu MĀJAS karte” top pateicoties īsta krējuma saldējumiem „MĀJAS” ar dzērveņu - rupjmaizes kārtojuma, ābolkūkas – kanēļa, konfektes „Gotiņa”, halvas, plombīra un karameļu - riekstu garšām, kuru receptūrā ņemtas vērā latviešu iecienītās garšas un tradīcijas.

IESŪTI KONKURSA BLOGU PAR IZVĒLĒTO DIŽVIETU ŠEIT!

Dižvietas – tās ir vietas, kur rodas stāsti par Latviju!



Balso par dižvietām www.majaslegendas.lv