Mēs dievinām Piknikus brīvā dabā!

Mēs dievinām Piknikus brīvā dabā!

14. Jun 2012, 08:13 saulux10 saulux10

Sveiki ;)

 

Vai jūtiet svaigo pavasara gaisu,ievelkam dziļi elpu un paturam sevī.Tā iesākas mūsu pikniki.Arī mēs padalīsimies,kā mēs dodamies piknikā brīvā dabā,nu tad ieskatāmies.

 

Galvenais lai aiz loga valdītu jauks laiks,bez nokrišņiem,mūsu ģimenes piknika laiks sākas ar pavasara iesākšanos,kad uzspīd pirmā saule un aiz loga mīnusi vairs nekož vaigos un pirkstos,tad esam gatavi piknika sezonai.

 

Mūsu ģimenei tagad svaigs gaiss ir neatņemama dzīves sastāvdaļa,pa svaigu gaisu varētu vien dzīvot un dzīvot:strādāt.gulēt,ēst un izklaidēties.Tādēļ kad laika apstākļi mūs lutina,pustdienas un pat vakariņas rīkojam svaigā gaisā,svaigā gaisā arī svinam tādus svētkus kā Jāņus,Lieldienas un vienkārši piknikus,vai nav brīnišķīgi?! ;)

 

Tagad,kad dārzs aug un zeļ no pašu audzētajiem produktiem,pikniks šķiet itin īpaš,jo pašiem ir tā laimes sajūta,kad esi izaudzējis un nu vari svaigā gaisā to pagatovot un notiesāt.

 

Dodamies uz lauku,lai dotos pēc produktiem,nu re te lielais kabacis no kura mums top kabaču pankūkas vai ceptas kabaču karbonādītes,reizēm sasautējam kabaču gabaliņus,kuri mums visiem iet pie sirds kā mīlestība.

 

 

Pašu ābeļdārzā izaugušie āboli ir simtu reižu garšīgāki,nekā veikalā pirktie,tādēļ salasām, nomazgājam un sagriežam šķēlītēs,kurus tāpat varam graust,bet kad gribas kādu kārumu,tad pagatavojan ābola pīrāgu.

 

 

Cik brīnišķīgi smaržo gurķiši,tos mēs nomizojam un sagriežam šķēlītēs un graužam-ēdam tāpat svaigā veidā vai nu uztaisām svaigos gurķa salātiņus.

 

 

Dārzā esam izaudzējuši gardus garausīšu burkāniņus,tie mums ļoti iet pie sirds sagriesti gabaliņos vai veselā veidā,ņemam pirkstos un graužam,mūs pat varētu nodēvēt par garausīša ģimeni.Šis dārzenis mūsu piknikos un svētkos ir sastopams dārzenis.

 

 

Mūsu galdu papildina kāda garda jedus tēja karstākam laikam,mazajai kāda bērnu sula vai kefīriņš,galdā liekam uzceptas kotletītes vai uzcepam desiņas.

Dažkārt uzcepam sašliku,kuru ēdam ar dažādien dārzeļiem,dillītēm salātu lapām,lociņiem,gurķīšiem,tomātiņiem,puķkāpostiem,tā kā meitiņa sašliku vēl nedrīkst ēst tad viņai ļoti labi pie sirds iet kāda laba desiņa ar dārzenīšiem un kefīriņu.

 

Galdā tiek likti vārīti kartupelīši ar pašaudzētām dillītēm un gardu mērcīti.

Pustdienās ļoti bieži pagatavojam sviestmaizītes ar dažādiem zaļumiņiem un bekoniņu,vīriņam ļoti garšo un notiesā ar gardu muti.

Man ļoti patīk ja galds tiek izrotāts,vai tāS būtu vienkāršas puķes,vai pušķītis,kas uztaisīts ar pašas rokām.

 

Lai pikniki būtu interesantāki un jutrāki,tad reizēms mums jautru vilni sit atrakcijas,piemēram kā balonu nešana starp kājām,olu nešana,stafetes skriešana,balonu pūšana,zīmējam zīmējumus,akmentiņu mešana spainī no attāluma,kur piedalās gan jauns gan vecs,galvenais ir visu līdzdalību un jautrība,bet uzvarēji ir visi :)

Mūsu tētis piknikos ir desiņu un sašliku cepējs,bet mamma ar bērniņu gādā par dārzeņiem un visu pārējo,bet oma parūpējas par jautriem stāstiem ar ko izklaidēt mūs.

 

 

 

 

Nikoliņa ar omīti ēd gardo rīsu biezputru ar jogurtiņu.

 

Ar vīriņu nesam olas uz ātrumu,tas bija jautri :)

 

Te arī Nikolas omīte ar vecvecmāmiņu.

Neiztikt arī bez kārtīgām ūdenspeldēm,kuras mums ļoti ļoti tīk un iet pie sirds ;)

 

 

 

 

 

Baiba,Nikola un Andris :)

saulux10 saulux10 25. Aug 2011, 12:12

Jā svaigs gaiss ir tas,kas man patīk,it īpaši tagad kad lapas dzeltē,laukos šo gaisu vienkārši var baudīt 😉