Mazuļa masāžas nodarbība- iemācīties pieskarties mazuļiem

Mazuļa masāžas nodarbība- iemācīties pieskarties mazuļiem

28. Sep 2012, 10:28 Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv

Pieskaršanās mazuļiem šķiet ir tik pašsaprotama lieta, jo mēs, mammas, mazos taču barojam, mainām autiņbiksītes, vannojam, rotaļājamies.. Un tas viss notiek pieskaroties mūsu mazuļiem, tomēr ir vērts apmeklēt masāžas nodarbību, kur tiek atgādinātas sen aizmirstas lietas un var smelties noderīgas idejas.

 

Jau pirms nodarbības masāža bija viena no vakara rituāla sastāvdaļām,bet pēc nodarbības esam pamainījuši dažas lietas- vietu, kur to veikt (fizioterapeite iesaka to darīt uz cietas virsmas), kā arī esmu apguvusi masāžas elementus). Ja vakaros jūtu,ka mazais ir kreņķīgs, tad zinu- laiks doties laist ūdeni vannā, bet kamēr tas notiek, izģērbju mazo un veicu vieglu masāžiņu. Jautāsiet, vai jālieto kādi līdzekļi? Vados pēc sajūtām- ja rokas pa dienu pastaigas laikā bijušas cimdos un rokas ir maigas, tad neko nelietoju, bet, ja jūtu, ka rokas ir sausas, paņemu kādu bēbīša ādu mitrinošu līdzekli.

 

Apmeklējot fizioterapeites Kristīnes Stalidzānes masāžas nodarbību, dēliņš saldi gulēja (laikam nojauta, ka vajadzētu aktīvi padarboties), bet es ar ar abām ausīm uzmanīgi klausījos un skatījos ieteikumos.

 

Jāsaka ir viens- pēc mazuļa masāžas nodarbības neviena no māmiņām nekļūs par profesionālu masieri, BET tas ir veids, kā iemācīties dažādus masāžas elementus,ko izmantot ikdienā.

 

Gribu padalīties iegūtajās atziņās, varbūt arī jums noderēs!

 

- Neko nedrīkst darīt pret mazuļa gribu. Primārais ir apmierināt bērna vajadzības- ēst, gulēt, nomainīt autiņbiksītes. Ja mazulis ir labā garastāvoklī, var veikt arī masāžu.

- Ja tik un tā jūti pretestību, neturpini, bet pamaini pozu. Ja arī šādi bērnam neiet pie sirds masāža, šobrīd to atliec!

- Ievies masāžu kā noteikti rituālu, piemēram, pirms vannas.

- Kad bērniņš ir kails, nezaudē rokas- ķermeņa kontaktu, lai mazulis justos drošībā.

- Masāžu ieteicams veikt uz cietas virsmas, tāpēc iekārto pārtinamo virsmu vai veic to uz grīdas.

- Ja mazulim ir savilkta plecu daļa, vari paglaudīt plecu daļu, lai tie atslābinātos.

- Esi pārliecināta par to,ko dari- tāpēc pieskārienam jābūt drošam, bet ne pārāk stingram.

- Svarīgi ievērot, kādā virzienā veikt masāžu. Tā kā asinsrite „iet”  no pirkstu galiem uz augšu, šāds virziens ir jāievēro arī masāžas laikā.

- Un pats galvenais- MĪLESTĪBA UN MAIGUMS raksturo katru masāžu!

 

Ja arī Tu vēlies apgūt masāžas paņēmienus,kā glāstīt savu mazuli, tiekamies Māmiņu Kluba nodarbībā!

 

PIESAKIES UZ MASĀŽAS NODARBĪBU  ŠEIT!