Mātes dienas etiķete - kā un ko sveikt?

Mātes dienas etiķete - kā un ko sveikt?

17. Feb 2011, 10:28 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai Tu esi viena no tām sievietēm, kas ļoti alkst Mātes dienā saņemt īpašu uzmanību, ziedus, dāvanas, vai pašceptu kūku un dzejolīti no bērniem, rozes no vīra? Un kā katru gadu, sanāk vilties, jo izrādās, nevienam citam šī diena nav tik būtiska! Ok, varbūt viņi par to nav aizmirsuši un kāds atraitnīšu pušķītis tiešām tiek pasniegts, bet bez dzejolīša...

 

Svarīgi ir saprast, ka ne bērni, ne vīrs neiedziļinās šādās mūsu sentimentālās vēlmēs, nespēj nolasīt šīs domas. Citas ģimeņu mammas neko īpašu negaida šajā dienā, kā vien savus mīļos apkārt, citām ir sava ideja, kā viņas gribētu tikt sveiktas. Nekas cits neatliek, kā par savām vēlmēm delikātā veidā paziņot tuviniekiem - lai zina, uz ko gatavoties!

 

Sievām! - Ja arī vīrs uzdāvinājis šajā dienā mazo atraitnīšu pušķīti vai Rafaello kārbu, nerauciet degunu! Šī nav ne dzimšanas diena, ne Ziemassvētki - mazais apsveikums nāk no sirds un ir labs, kāds ir!

 

Vīriem! - šī ir ziņa vīriešiem. Viņa var nebūt Tava māte, bet viņa ir māte Taviem bērniem, un tas nozīmē ĻOTI daudz! Ne tikai dēļ viņas, bet arī rādot attieksmes priekšzīmi bērniem, jāsveic mīļotā sieva kā visdārgākā un labākā mamma. Diemžēl viņām patīk pārsteigumi, ko jūs visi kopā būtu sagatavojuši - vai kāds pašzīmēts apsveikums, kopīgi salasīts puķu pušķis ar dziesmu, īpašas svētku brokastis- itin viss, kur esat darbojušies kā komanda. Tādas dāvanas ir nenovērtējamas sieviešu acīs! Bet! Sveicot sievu, noteikti neaizmirsti apsveikt savu māti, viņas māti un vēl krustmātes!

 

Audžumammas, pamātes un krustmātes ir tādas pašas mātes, kā visas pārējās un arī ir pelnījušas vismaz kartiņu šajā dienā vai sirsnīgu tālruņa zvanu. Jebkura sieviete, kas ir pietiekami ilgstošu laiku piedalījusies kāda bērna dzīvē, ir savā ziņā mamma, tāpēc būtu sveicama!

 

Interesanti sanāk, ka mātes sveic mātes! Un tā var būt apsveikšanās vairāku paaudžu mātēm savā starpā - arī tas ir jauki! 

 

Katru gadu mana vīramāte, kas ir 4 bērnu mamma, un kuras vecāko dēlu esmu aprecējusi, neaizmirst mani apsveikt šajā Dienā, uzdāvinot pirmās viņas dārza puķes! Tas ir tik patīkami,ka tāda māte, kāda ir viņa, apsveic mani - jauno māmiņu! Ilgāku laiku viņa bija vienīgā, kas mani sveica...

 

Runājot par dāvanām, man jau liekas, ka bez tām var arī iztikt! Vienā Māmiņu kluba aptaujā pirms pāris gadiem mēs jautājām jaunajām mammām, ko viņas visvairāk vēlētos saņemt kā īpašu dāvanu? Atbilde bija - laiku! Laiku sev, kādu skaistumkopšanas salona apmeklējumu, kādu brīdi tikai sev! Arī tā ir ideja - iedot mammai brīvdienu!




Atcerēsimies, ka Mātes diena ir tikai vienreiz gadā, bet par mātēm mēs strādājam dienu no dienas!

Lai Jums jauka šī mātišķības un ģimenes mīlestības diena!

Sandija Salaka, Māmiņu Kluba un Sieviešu Kluba vadītāja

 

Izmanto apsveikt savu mammu Sieviešu Klubā, veltot mīļus vārdus un laimējot viņai skaistu manikīru salonā "Arte's Studio"!

* Rakstā izmantoti etiķetes meistares Diānas Gotsmanes padomi

10. May 2010, 22:22

Mīļš raksts liek aizdomāties par maziem , bet svarīgiem sīkumiņiem😀🌷

09. May 2010, 13:34

Ļoti jauks raksts Sandij!!!
Jums arī sveicieni Māmiņdienā, vēlam visu to labāko!!!
🌷🌷🌷