Māmiņu Kluba paziņojums sakarā ar plāniem noteikt pabalstu griestus

Māmiņu Kluba paziņojums sakarā ar plāniem noteikt pabalstu griestus

03. May 2010, 01:48 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Klubs: Nosakot pabalstu griestus, daudzas ģimenes nevarēs izdzīvot un nebūs motivēti maksāt nodokļus

 

Vecāku pabalstu “šūpošana” neveido pamatu ģimenēm uzticēties valdībai. Pabalstu griestu noteikšana ir pretrunā ar nodokļu politikas veicināšanu iedzīvotājiem dalīties savos ienākumos ar valsti. Jaunajām ģimenēm ir pamats uzskatīt, ka šobrīd no valsts nav nekāda atbalsta – ne ģimenes politikas veidošanā, ne sociālajā aizsardzībā.

 

Vecāku apvienība Māmiņu Klubs izsaka nožēlu valdības iecerei par pabalstu griestu noteikšanu. Turklāt, noteikumi par pabalstiem tiek strauji mainīti; topošajiem un esošajiem vecākiem nav nekādas skaidrības, kādu valsts redz ģimenes politiku, kāds atbalsts tiek iecerēts dzimstības veicināšanai?

 

Māmiņu Klubam pastāv pamatotas aizdomas, ka ģimenes atbalsta politika tuvākajos gados nav gaidāma. Mēs redzam, ka lēmumi par sociālajiem pabalstiem dažu mēnešu un pat dienu laikā tiek mainīti, bet bērni nerodas viena mēneša laikā, tos nevar “atcelt” kā pabalstus. Ģimenes plānošanas viena no galvenajām sastāvdaļām ir labklājības veicināšana – katrs pāris to dara, atbilstoši saviem sasniegumiem profesionālajā karjerā,  maksājot nodokļus, rūpējoties par to, lai vismaz vienam no  vecākiem būtu darbs,  lai varētu samaksāt par mājokli.

 

Ģimenes budžets neizbēgami samazinās bērnam piedzimstot jebkurā gadījumā, bet pabalstu griestu noteikšana daudzām ģimenēm nozīmētu ne tikai ienākumu samazināšanos vēl lielākā apjomā nekā viņi ir godīgi pelnījuši, bet arī reālus draudus palikt bez mājokļa un ievērojamu dzīves līmeņa krišanos (neskatoties uz to, ka tas jau ir krities vispārējā algas samazinājuma dēļ).

 

Nav skaidrs, kādēļ pabalstu griesti varētu izglābt valsti, un kā ilgtermiņā šāds lēmums ietekmēs ne tikai jaunu ģimeņu veidošanos, bet arī iedzīvotāju vēlmi maksāt nodokļus un gādāt par savu nākotni?


Iecere noteikt 350 latu griestus ir diskriminējoša ne tikai tāpēc, ka virknei ģimeņu ar maziem bērniem tas būtiski samazinās ienākumus, bet arī tāpēc, ka pastāv nepilnās ģimenes; ka darba vietu trūkuma dēļ vairs nav stereotipisku situāciju, kad pelnī tājs ir vīrs un mājās sēdētāja sieviete, kas teorētiski varētu atļauties saņemt minimālu pabalstu, bet gan ģimenes cenšas izdzīvot pat tikai ar viena cilvēka algu.

 

Ar šādu politiku valsts panāks, ka savus nodokļus jaunie tēvi izvēlēsies saņemt aploksnē un darba devējs ar prieku piekritīs,jo valsts atbalsts nav jūtams ne dzimstības veicināšanā, ne uzņēmējdarbības veicināšanā. Kam tas ir izdevīgi? Cik mums Latvijā dzimst bērnu un kāpēc šai teritorijai tie nav vajadzīgi?

Priekš kam mums ir vajadzīgas ministrijas, partijas, to programmas?

Priekš kam maksāt nodokļus?

 

Piedalies diskusijā!

25. Sep 2009, 17:00

fuuu cik riebīgi lasīt visu šo,garīgais uz 0,jo no visiem šiem protestīm nu nebūs nekādas jēgas,kā viņi ir iecerējuši tā arī būs.°tas tiešām ir briesmīgi,pat negribas domāt kā būs tālāk!!!

rita123 rita123 25. Sep 2009, 15:33

Turpmāk zināsim,ka nodokļus NEVAJAG MAKSĀT,jo atpakāl nedabūsim!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

25. Sep 2009, 14:11

Viesis25.09.2009 11:49:24
LUDZU UZ PRIEKSHU, GAIDU AR NEPACIETIBU, MAN IR KO TEIKT UN NETAISOS KLUSĒT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

rita123 rita123 25. Sep 2009, 14:06

Valdība jau vis vienalga kas notiek ar mums parastajiem cilvēkiem!!!!!!!!Ka tik pašiem labi

Muuna Muuna 25. Sep 2009, 12:14

Viņiem vārds "realitāte" ir svešvārds.. Un viņi tikai nopriecāsies, ja mēs kā cērpamas aitas paši piesakamies uz villas dīrāšanu...

Muuna Muuna 25. Sep 2009, 12:05

nu es gan ne par kādu solidaritāti pat klausīties negribu... Vienreiz jau bērnu pabalsti tika griezti!!! Kāpēc man būtu jāuztur valsts?? Un, kas - vecāki kāda banka, vai? Lai ar mani solidarizējas deputāti - kāpēc gan vēlreiz neapcirpt lepnās aldziņas, vai nepārvietoties ar kājiņām nevis lepnos volviķos. Nekādi vairs kompromisi!

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 25. Sep 2009, 12:03

Jā, bet nav jau jāskatās tuvredzīgi - okl tagad tiesiskās paļāvības princips teorētiski tiks ievērots, bet ko tad tālāk? Vai tad ēc gada bērnu vairs nedzims?

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 25. Sep 2009, 11:54

Katrā ziņā esmu PAR protesta akcijām, tikai jautājums - kādām?

Protests var izpausties ne tikai ar dakšu un bisi

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 25. Sep 2009, 11:53

Viesi

Pats labi zini, ka māmiņas šeit nolaiž tvaiku un neviens ar reālām dakšām netaisās iet!!!

Beidz draudēt ar policiju, te netiek organizētas pretvalstiskas darbības

Mēs vienkārši izsakām NOžēlu. Politiķiem visss atmaksāsies vēlēšanās

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 25. Sep 2009, 11:49

Muuna

Laba, bet ciniska doma!

Muuna Muuna 25. Sep 2009, 11:45

varbūt mums ar tādu ironiju vajadzētu sniegt priekšlikumu Baby box izvietot pie Saeimas durvīm??? Nez, ko viņi par to teiktu? Viņu nekaunībai nav robežu..

25. Sep 2009, 11:11

Es pati mudinu vīru ,lai strādā tikai uz aplokshnju algu, jo kads tolks krāt pensijai, ka es vinju tapat nesanjemshu, to savaks valdība!!!!!
ESMU PAR NODOKĻU NEMAKSĀŠANU UN JĀTAISA ATKAL IR PROTESTA AKCIJA!!!!BET ŠOREIZ NEVIS AR SAUKĻIEM, BET AR DAKŠĀM UN SAVĀM BISĒM, TAS VAIRS NAV IZTURAMS KĀ MŪS PAR SUNJIEM NOLIEK!!!!

25. Sep 2009, 11:11

Es pati mudinu vīru ,lai strādā tikai uz aplokshnju algu, jo kads tolks krāt pensijai, ka es vinju tapat nesanjemshu, to savaks valdība!!!!!
ESMU PAR NODOKĻU NEMAKSĀŠANU UN JĀTAISA ATKAL IR PROTESTA AKCIJA!!!!BET ŠOREIZ NEVIS AR SAUKĻIEM, BET AR DAKŠĀM UN SAVĀM BISĒM, TAS VAIRS NAV IZTURAMS KĀ MŪS PAR SUNJIEM NOLIEK!!!!

25. Sep 2009, 11:09

Es nespēju shito visu lasīt, sirds sāp un nenormālas dusmas, ka mēs esam bezspēcīgi un mūsu godīgos pabalstus tie MAITAS ierauj savās rīklēs....")")")

Muuna Muuna 25. Sep 2009, 10:56

es ceru uz pārējas periodu. Man bēbim jābūt decembra vidū. Ceru, ka neaiztiks vismaz tos vecākus, kam šobrīd gaida bērnus un vai saņem šos pabalstus. Laikam tas ir mazākais uz ko var vēl cerēt...

rita123 rita123 25. Sep 2009, 10:30

Kāpēc viņiem atteikties no sava komforta,ja var noņemt citiem.....

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 25. Sep 2009, 10:29

Es domāju, ka jāveido pašiem vecākiem savas krājaizdevumu sabiedrības vai kooperatīvus un jāizstājas no valsts ekonomikas😀

nu kaut kā tā..

Ratiņu revolucijai re ka nebija nekādas jēgas. Bija oficiākas amatpersonas, kas ieteica tomēr veikt abortus, ja jau valsts un paši vecāki nevar atļauties bērnus, tad nevar!

Lūk tā

Bet ja nopietni, tad vienkārši tuvojas vēlēšanas - mēs atcerēsimies ikvienu, kas nostājies vai kaitē ģimenes institūcijai - tie ir konkrēti cilvēki, konkrētas partijas, kas to dara.

Un neticēsim vairs nevienam, kas kaut ko sola.

Tagad arī nez kāpēc visi deputāti, kas solīja atbalstu, solīja cīnīties par pabalstiem, izčibējuši

Muuna Muuna 25. Sep 2009, 10:19

tas bija mans koments.

Dace Dace 25. Sep 2009, 09:20

Es nemaz nevarētu lasīt šādas ziņās,jo garstāvoklis momentā sabojājas.

rita123 rita123 25. Sep 2009, 08:46

Jūtu līdzi visiem topošajiem vecākiem☹Valsts panāks to,ka nodokļus nemaksās!!!!!!!!!

1 2 3