Maigie taurentiņi

Maigie taurentiņi

02. Apr 2012, 00:00 taschinka taschinka

Sastāvdaļas:

1 vārīta biete,aptuveni  apelsīna lielumā

2 ēd.k citrona sula

100g svaigais siers (var aizstāt ar biezu 30% skābo krējumu)

1 ola

1/2 glāze cukurs ( var arī varāk,ja garšo izteikti saldi cepumi)

50 g sviests vai margarīns istabas tempertūrā

kviešu milti ap 500g

cepamais pulveris 15g,būtībā jālasa uz paciņas,kādam miltu daudzumam paredzēts konkrētas firmas cepamais pulveris

 

Pagatavošana:

Bieti nomizojam,sarīvējam uz smalkās rīves,pievienojam citrona sulu un sablenderējam kopā ar svaigo sieru viendabīgā massā.

Olu saputojam ar cukuru,pēc tam pievienojam sviestu un vēl saputojam.

Olu maisījumā pievienojam biešu maisījumu un visu saputojam.

Beram klāt miltus,kas sajaukti ar cepamo pulveri.

Maisam mīklu pēc tam jau mīcam.Mīkla sanām mīksta,maiga,bet tai nav jālīp pie rokām.Mīcīšanas procesā nomazgājam rokas un turpinam mīcīt ar tīrām,šādi miltus nepievienosim par daudz.

Gatavo mīklu liekam maisiņā un ledusskapī uz 3 stundām.

 

Pēc tam leikam mīklu uz cepamā papīra gabala,mazliet izrullējam,pārberam nedaudz miltus un turpinam rullēt.

Mīklu var rullēt gan ļoti plānu,gan arī atstāt pabiezu.Man šie cepumi garšo,ja ir biezāki.Aptuveni 0,5cm biezumā.

Kad mīkla izrullēta,es to apgriezu otrādi,lai apbērta ar miltiem puse būtu apakšā,bet skaistā, neskartā,apakaša būtu augšā.

 

Ar  forminu izspiedu sirsniņas.

 

Vienam taurentiņam nepieciešamas 4 sirsniņas un vidū mazliet izrullētu mīklas gabaliņu.

 

Tā kā mīkla sanāca diez gan,tad taisīju gan taurentiņus,gan vienkārši sagriezu gabaliņos.

 

Šos es izmēģināju apsmērēt ar sakultu olu un izrādījās,ka tas ir lieki,jo skaistāki cepumi,kuri nav smērēti ar olu.

 

Re,kur mūsu gatavie taurentiņi.Cepoties tie protams vairs nav tik spilgti,bet tomēr skaisti.

Šādi taurentiņi noteikt Lieldienu galdā būs tieši vietā.Vienkārši gatavojami,skaisti un vēl gardi.

 

Vesela bļoda ar cepumiem sanāca.

 

Te var salīdzinār krāsas.taurentiņi nebija smērēti ar olu,bet šī sirsniņa bija.Man labāk patīk neapsmērētie cepumi.

Cepumi ir mīksti,maigu garšu.Kā minēju,ja tie būs plāni,tad būs krauksķīgi,ja biezi,tad mīksti.Man biezākie labāk garšo.

Lieldienu recepšu konkurss: piedalies un laimē dāvanas!