Šis ir mana dēla lielākais kārums un it sevisķi Lieldienās, jo riekstiņi atgādina mazas oliņas.
Sastāvdaļas:
100g sviests
1 ola
4 ēd.k cukurs
1/4 tēj.k soda
1/2 tēj.k citrona sula
šķipsniņa sāls
1 ēd.k majonēze
1 tēj.k vaniļas cukurs
ap 1,5-2 glāzes milti
Pagatavošana:
Sviestu putojam ar cukuru,pievienojam majonēzi.Putojot pievienojam vaniļas cukuru un olu.Putojam līdz veidojas krēmīga massa un cukurs izkusis.Pievienojam sodu,kas aplieta ar citrona sulu.
Beram klāt miltus un mīcam mīklu līdz tā nelīp pie rokām.
Liekam ledusskapī uz 30 minūtēm.
Pildam formiņās.
Cepam ap 200 grādiem ap 10 minūtēm,līdz cepumi sausi un viegli brūni.
Pildījumā šoreiz izmantoju sviesta krēmu:
100g sviestu saputoju ar 1/2 buņdžiņu vārītu iebiezināto pienu.Pievienoju apgrauzdētus,sasmalcinātus riekstus.Izmaisam un liekam ledusskapī līdz krēms sacietē,tā vieglāk pildīt.
Sapildam un ieliekam vēl ledusskapī,lai riekstiņi sacietē.Katrās Lieldienās šo kārumu gatavoju tieši dēlam par prieku.